Hirdetés

Máris visszavonulót fújtak a Team17 rohamkukacai, nem lesz semmiféle NFT

|

24 óráig sem tartott ki a kiadó elhatározása.

Hirdetés

Finoman szólva sincs mindenki elragadtatva attól a gondolattól, hogy NFT-k, azaz nem helyettesíthető tokenek kerüljenek a videojátékokba. A fejlesztők zöme berzenkedik tőle, és a játékosok körében is csak egy törpe kisebbség véli úgy, hogy jó ez az irány, ellenben a kiadók már nagyobb elánnal vetnék bele magukat, hiszen ez is egy remek módszer lehet arra, hogy növeljék bevételeiket.

De még ezek a cégek sincsenek egységes állásponton, a Valve és a Microsoft például elzárkózik tőle, a SEGA és a Square Enix vizsgálgatja a lehetőséget, a Ubisoft pedig elsők között ölelte keblére a koncepciót (Miért is nem vagyunk meglepve?), hogy aztán egy jókora blama után a játékosokat okolja azért, amiért nem tudják, hogy mi a jó nekik.

Hirdetés

Ebben a forrongó légkörben döntött úgy a Worms szériáról elhíresült, de indie projekteket is előszeretettel támogató Team17, hogy szerencsét próbál az NFT-k világában. S bár a kiadó közleményében hangsúlyozta, hogy távol tartja a nem helyettesíthető tokeneket az általa gondozott játékoktól, és önmagukban tervezi értékesíteni az egyedi (sorszámozású) digitális holmikat, bejelentése nem aratott osztatlan sikert.

A Going Undert jegyző Aggro Crab Games a Twitteren közölte néhány keresetlen szó kíséretében, hogy többé nem dolgozik együtt a Team17-tel. A csapat ugyanakkor arra kérte az embereket, hogy semmiképp se zaklassák a kiadó alkalmazottait, mert ők semmit sem tudtak a vezetők szándékáról, emellett pedig arra bátorította a Team17-tel együttműködő többi indie fejlesztőt, hogy szintén gondolják át kapcsolatukat, amíg vissza nem vonják ezt a döntést.

A felhívás nem maradt megválaszolatlanul, mert támogatásáról biztosította az Aggro Crabb Games srácait az SMG (Death Squared, Moving Out), a Navegante (Greak: Memories of Azur) és a Ghost Town Games (Overclocked!) is. Határozott kiállásuk végül meghozta eredményét, mert a Team17 kevesebb, mint 24 órával az első közlemény után egy másodikat is eljuttatott a sajtóhoz.

"A Team17 a mai napon bejelenti, hogy véget vet a MetaWorms NFT projektnek. Meghallgattuk kollégáinkat, partnereinket és játékaink közösségeit, akik hangot adtak aggodalmuknak, ezért úgy döntöttünk, hogy kihátrálunk az NFT-k világából."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A kiadó által végrehajtott hátraarc épp olyan hirtelen zajlott le, mint a GSC Game World 180 fokos fordulata, amikor még NFT-kel akarta telepakolni a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)