Hirdetés

Letartóztatták a gyűlölt milliomost, akinek saját LoL csapata is van

|

Az gyógyszeripar elsőszámú közellenségét tartoztatta le a napokban az FBI, de nem azért, amiért gondolnánk.

Hirdetés

Martin Shkreli napjaink egyik leggyakrabban előkerülő beszédtémája, gyógyszeripari tevékenységével rengeteg ellenséget sikerült szereznie magának. A fiatal gyógyszeripari vállalkozó, aki nem mellesleg egy League of Legends esport csapat tulajdonosa eddig jól kerülgette a törvényt, viszont most úgy tűnik, elfogyott a szerencséje.

Shkreli elsősorban azzal lett híres, hogy nem kevesebb, mint 5000 százalékkal növelte meg az egyébként létfontosságú Daraprim nevű gyógyszer árát, ami így tablettánként 13.50 dollár helyett 750 dollárba került. Ezt nagyjából csak azért tette, mert semmilyen jogszabály nem gátolta meg benne, de a rendkívül tahó hozzáállása sem segítette igazából a hírnevét.

A mi szempontunkból azért érdekes a kolléga, mert ő a tulajdonosa és vezetője a Team Imagine nevű League of Legends csapatnak is, ahol Cerebral néven maga is játszik. Persze az esport karrierjét most egy kicsit biztosan hátráltatja majd, hogy a napokban letartóztatta az FBI, viszont nem azért, amiért gondolnánk: "Folyamatosan elveszti a befektetői pénzét, hazudik nekik erről, majd az egyik cége pénzét arra használja, hogy kifizesse az adósságát egy másiknak. Shkreli gyakorlatilag egy piramisjátékot játszik, ahol minden egyes céget arra használ, hogy az előtte lévő átvert céget kifizesse."

Időközben sajnos Shkrelit elengedték 5 millió dollár fejében (neki ez feltehetőleg aprópénz), a vádakat pedig nyilván tagadja. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)