Hirdetés

Mass Effect easter egget rejt a Halo sorozat első epizódja

|

Egy másik híres franchise előtt is tiszteleg a Paramount+-on futó Halo.

Hirdetés

Tegnap óta nézhető a Halo sorozat elő epizódja a Paramount+ streaming platformon, a korai vélemények alapján viszont úgy tűnik, hogy sajnos nem ez lesz az utóbbi évek legerősebben rajtoló szériája.

A kritikát azonban meghagynánk egy másik alkalomra, most egy meglepő easter egg, azaz elrejtett meglepetés apropóján írunk a sorozatról. A nyitány egy pontján ugyanis a BioWare nagy sikerű játéka, a Mass Effect is előkerült.

A leírás spoileres, úgyhogy csak saját felelősségre fogyaszd az alábbi sorokat!

Hirdetés

A Mass Effect easter egget egész pontosan 33 perc 59 másodpercnél kell keresni, amikor a madrigali mészárlást túlélő Kwan Ha-t egy konzolon keresztül figyelik az UNSC bázisáról. A felek épp befejeznek egy nem túl gyümölcsöző tárgyalást, amikor a háttérben hallani lehet, hogy egy bizonyos "Shepherd parancsnok" jelenlétét igénylik a Skillian Response Centerben.

Habár a Mass Effect főszereplőjét helyesen Shepardként kell írni, a Halo játékokat gondozó 343 Industries részéről Kiki Wolfkill, a stúdió adaptációkért felelős vezetője is megerősítette, hogy a BioWare műve előtt tisztelegtek a húzással. A Games Radarnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "mindenki szereti a Mass Effectet", s hogy azért emelték be az utalást, mert a játékipar egy "nagyon kollegiális környezet".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A haladó szintű Mass Effect rajongók pedig kiszúrhatják, hogy valójában két utalást is kaptunk, a "Skillian Response Center" ugyanis az első Mass Effectben szereplő Skyllian Verge területtel hozható kapcsolatba.

Kíváncsian várjuk, hogy a 343 Industries más játékipari meglepetéseket is becsempész-e a Halo sorozatba, melynek első szezonja összesen 9, heti rendszerességgel bemutatott epizódból áll majd, de a készítők már javában dolgoznak a második évadon is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)