Hirdetés

Maszkellenes felszólalás miatt áradtak a negatív értékelések egy játékra

|

Nem biztos, hogy jó ötlet volt politikai véleményt csempészni a frissítési jegyzetek közé.

Hirdetés

Nyilván alapvetően hasznos dolog az, ha értékelni tudunk játékokat a különböző platformokon, de sajnos láttunk már arra példát, hogy egyesek egy kiadós review bombinggal jelezték elégedetlenségüket, még úgy is, hogy annak szinte semmi köze nem volt a kiszemelt alkotás játékmenetéhez, vagy úgy általában a minőségéhez. Az emberek pedig még mindig nem szoktak le erről a módszerről.

Talán ismeritek a Domina című indie játékot, ami gyakorlatilag egy gladiátor-menedzselős cucc, és megjelenése óta sok pozitív visszajelzést begyűjtött már a rajongóktól. Korábban történt már olyan, hogy a cím mögött álló Dolphin Barn Incorporated csapata nem kizárólag az újdonságokról írt, amikor részletezett egy patchet, hanem hosszan értekezett arról, hogy mi a probléma a gyenge férfiakkal. Ez még akár el is nézhető a srácoknak, hiszen valószínűleg nem egy vérkomoly kritikáról van szó, azonban nemrég sikerült egy kicsit kényesebb témát érinteniük.

Hirdetés

Publikussá váltak ugyanis a v1.3.18 BETA patchet bemutató frissítési jegyzetek, amikből egyrészt kiderült az, mit javított a stúdió, másrészt pedig helyet kapott bennük egy vaskos politikai vélemény is. Sanszos, hogy a "TAKE OFF THE FCKN MASKS" szöveg már önmagában kiakasztott volna egyeseket, de a Domina fejlesztői nem elégedtek meg ennyivel:

"Ha legközelebb a boltban vagy, próbáld meg megmutatni az arcodat egy nőnek. Légy magabiztos, ne félj a HAZUGSÁGOKTÓL - talán szerzel egy barátnőt is. A nők szeretik a magabiztosságot. A nők nem csípik azokat a fickókat, akik félelmükben eltakarják az arcukat. Mitől félsz? Hogy lefekszel valakivel? Nőj fel."

- tanácsolja nekünk a stúdió.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ahogy arra talán számítani is lehetett, a poszt után megjelentek azok a negatív értékelések, amelyek nem a játékra, hanem inkább a fejlesztőcsapatra, és annak politikai nézeteire vonatkoznak. Nyilván sokat vitatkozhatnánk arról, hogy a mérges rajongótábornak vagy a szabadszájú stúdiónak van-e igaza ebben az ügyben, de abban valószínűleg a legtöbben egyetértenek, hogy nem okos ötlet bármiféle politikai, társadalmi állásfoglalást beleszőni egy ilyen posztba. Akármi is a stúdió nézete, sajnos ezzel a megoldással nagyon könnyen elidegeníthet egy csomó játékost. A review bombing viszont még mindig elég problémás jelenség, akkor is, ha pozitív hullámról van szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)