Hirdetés

Mától csak valós személyazonosságuk igazolása után játszhatnak a kínai gamerek

|

Nem lehet többé nickek mögé bújni, a fiatalok játékidejét pedig konkrét határok közé szorította az állam.

Hirdetés

Augusztus elején érkezett a hír arról, hogy Kínában kötelező lesz valódi névvel regisztrálni online játékokra. Nem kellett sokáig várni arra, hogy ez a döntés hatályba is lépjen, mától már tényleg csak igazi nevüket használhatják a kínai játékosok, nem lehet nickeket alkalmazni. Az állami indoklás szerint mindez igazából a játékosok érdekeit szolgálja, mivel így próbálják megóvni őket a túlzásba vitt gépezéstől. 

Hirdetés

A South China Morning Post beszámolója alapján szeptember első napjától minden Kínai online játékban igazolniuk kell a fejhasználóknak valós személyazonosságukat és életkorukat. A Tencent és a NetEase erre saját rendszereket használ, amelyek bizonyos játékok esetében arcfelismerést is követel.

Mindezeken felül bizonyos korlátozásokkal kell szembenézniük a fiatal gamereknek, ugyanis a 18 év alatt felhasználók napi játékidejét 90 percre korlátozták a hétköznapokon (22 óra és reggel 8 között egyáltalán nem játszhatnak), munkaszüneti napokon pedig ez a limit kereken három órát jelent. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)