Hirdetés

Meggazdagszol, ha a játékommal játszol, mondta Logan Paul, majd lenyúlta a befektetők pénzét

|

Öt évig építette újra karrierjét Logan Paul egy botrányos videó után, hogy végül egyszerűen meglopja sok ezer követőjét.

Hirdetés

Emlékeztek még Logan Paul botrányos, 2017-es videójára, amiben egy japán erdőben mutogatott egy fáról lógó holttestet? Az öngyilkosok erdejében készült felvétel nagyjából véget is vetett a youtuber karrierjének, legalábbis akkor úgy tűnt. Paul azonban a történtek után rengeteg energiát fektetett abba, hogy visszatérjen: látványosan bocsánatot kért, kipattintotta magát és testvéréhez hasonlóan bokszolóként és pankrátorként folytatta, illetve népszerű podcastje van a YouTube-on, amelyet jellegzetes nárcizmussal Impaulsive-nak keresztelt el.

Ha azt hittétek, a videó botrányos, ezt figyeljétek:

Logan Paul most elindított egy NFT-alapú játékot CryptoZoo néven, amelyben a játékosok/befektetők tojásokat vehetnek, azokat kikeltethetik, a felnőtt egyedeket pároztathatják, a megszülető hibrideket pedig nagyon sok kriptopénzért adhatják tovább. A baj az, hogy a játék nem működik, a tojások pedig semmit sem érnek.

Hirdetés

Mindezt Stephen "Cofeezilla" Findeisentől tudjuk, aki háromrészes leleplező videót szentelt a CryptoZoonak. Ebből kiderül, hogy a bepalizott befektetők, akik elhitték, hogy a youtuber megváltozott és jót akar az emberiségnek, tíz-, sőt százezreket költöttek NFT-tojásokra, az így összegyűlt 2,5 millió dollár azonban már Paulé és esélyük sincs visszaszerezni. A zoocoin - mert természetesen saját valutája is van a 2021-ben elindult "játéknak" ezen a néven - közben szépen pörög a kriptotőzsdén, a befektetett összeg ott most már a kétmilliárd dollárt is elérte.

Az áldozatok beszámolói szerint mióta bejelentette a projektet, Paul semmit sem csinált a rendszerrel. A tojásokat eladta, de azok jelenleg egyszerű NFT-alapú képek, semmi sem történik velük, tehát például ki sem kelnek. A pénzt nem kapják vissza, a felhasználói szerződést ugyanis ügyesen fogalmazták meg, így az összeg már Paulé. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A youtuber egyébként ragaszkodik ahhoz, hogy a CryptoZoo hamarosan elindul, és különben is, tele van "kézzel készített" műalkotásokkal, szóval mindenki nyugodjon le, január elején tisztáz mindent. Coffeezillát közben meghívta a műsorába. A tényfeltáró riporter még nem válaszolt, de egyébként korábban ő maga hívta meg Pault a saját sorozatába, amelyben persze nem bukkant fel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)