Hirdetés

Megint rengeteg Twitch streamer-kaphat bant a felhasznált zenék miatt

|

A Twitch figyelmeztette a közösségét, hogy a különféle zenék jogbirtokosai nemrég egy igen nagy adag jogvédelmi kérelmet juttattak el hozzájuk.

Hirdetés

Amióta csak felpörögtek az olyan online videós platformok, mint a YouTube és a Twitch, azóta folyamatosan háborúban állnak egymással a tartalomgyártók és a különféle szerzői jogvédő csoportok.

Ez természetesen platformok megítélését is folyamatos veszélynek teszi ki, hiszen valamilyen szinten rajtuk is múlik, hogyan kezelik ezeket a helyzeteket és hogyan képviselik a felhasználóik érdekeit úgy, hogy a megfelelő jogi kereteken belül maradjanak.

Hirdetés

A Twitch a napokban szétküldött egy üzenetet a felhasználói részére, amelyben figyelmezteti őket, hogy nemrég kapott egy igen nagy adag szerzői jogi követelést kaptak:

"Nemrégiben kaptunk egy adag DMCA (Digital Millennium Copyright Act) értesítést, amelyben nagyjából 1000 egyedi követelés szerepel különféle zenekiadóktól. Mindegyik követelés VOD (Video On Demand) tartalmakra vonatkozik és a nagy részük olyan streamereket céloz, akik háttérzenét használták valamilyen közvetítés közben."

Azt is hozzátették, hogy a DMCA követelések elkerülésének egyetlen biztos módja az, hogy ha nem használnak semmilyen jogvédett tartalmakat, de nyilván ez csak egy kerülőmegoldás. Tavaly a Twitch egyébként már bajba került amiatt, ahogyan ezeket a helyzeteket kezelte és el is ismerte, hogy komoly gondok vannak ezen a téren, de sajnos úgy tűnik, azóta sem sikerült igazi megoldást találni erre a rendszerszintű problémára.

Tény, hogy azóta már több eszközt biztosít az oldal a videók kezelésére, a copyright strike-ot továbbra is csak úgy kerülhetik el a felhasználók, ha letörlik a kérdéses tartalmakat a csatornájukról. Persze a másik oldalról is érthető, hogy nehéz megvédeni az alkotók szerzői jogait, ha mindenki azt csinál, amit akar, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne elismerni, hogy az elmúlt 20 évben (a DMCA szabályozást 1998-ban vezették be) radikálisan megváltozott a szórakoztatóipar és valószínűleg ideje lenne modernizálni ezeket a törvényeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)