Hirdetés

Mégis folytatást kaphat a 2016-os Warcraft: A kezdetek

|

Sokan temették Duncan Jones filmjét, ami anyagilag nem volt a legsikeresebb alkotás, sőt még a rajongókat is megosztotta, a Legendary Pictures viszont lehet, hogy mégis lát fantáziát a folytatásban.

Hirdetés

Az első Warcraft film  (ami a hazai mozikba Warcraft: A kezdetek címmel érkezett meg 2016-ban) összesen 47,4 millió dollárt tudott összeszedni az Egyesült Államokban, más országokban pedig 391,7 millió dollárig kúsztak fel a bevételek, így összesítésben 439 millióval zárt Duncan Jones filmje.

Anyagilag ez sajnos mindenképp bukásként könyvelhető el, a számítások szerint nagyjából 450 milliónál lehetett volna nullszaldós a film (hiába készült "csak" 160 millióból a Warcraft, ehhez még hozzá kell adni a marketinges költségeket, a bevétel egy része pedig a mozikhoz és a forgalmazókhoz vándorol, csak a maradékot kapja meg a stúdió). Mindenki elkönyvelte, hogy kár is Warcraft 2-re számítani. 

Hirdetés

Nemrég viszont felröppentek a pletykák arról, hogy a Legendary Pictures mégis el akarja készíteni a folytatást. Daniel Ritchman (akit a Movieweb megbízható iparági forrásként nevez meg) most az állítja, hogy elkezdődtek a Warcraft 2 előkészítő munkálatai. Szerinte a Legendary Pictures a tengerentúli bevételekben bízik leginkább - az USA-n kívüli számok tényleg nem voltak rosszak, csak Amerikában hasalt el teljesen a film.

Bár a kritikusok keményen megcsapkodták az első Warcraft mozit, a rajongóknál azért nem lehet azt mondani, hogy leszerepelt volna a film. Jól mutatja a nézői és a kritikusi vélemények közötti szakadékot a film Rotten Tomatoes értékelése, az újságíróknál ugyanis 28%-on áll a Warcraft, a közönségnél viszont 76%-on, ami azért cseppet sem mondható szégyenletesnek. 

Attól függetlenül, hogy végül mit mutattak a számok, egészen a Pokémon - Pikachu, a detektív bemutatójáig a Warcraft volt a legmagasabb bevételt termelő, videojátékon alapuló filmes adaptáció. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a film Kínában kifejezetten jól teljesített. A Legendary Pictures nagyban építhet tehát a kínai mozikra, mikor a Warcraft 2-t tervezgeti. 

Fontos megjegyezni, hogy hivatalos bejelentésről egyelőre még szó sincs, egyedül a már említett filmes szivárogtató, Daniel Ritchman zárt Patreon oldaláról származnak a híresztelések. Ritchman talált már el hajszál pontosan dolgokat (például a Bosszúállók: Végjáték első előzetesének publikálási időpontját napra és órára pontosan), de azért rúgott bőven luftokat is az évek során.

Ti örülnétek, ha tényleg folytatást kaphatna a Warcraft: A kezdetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)