Hirdetés

Meglógott a fuvarozó a konzolrakománnyal, majd a bevételt mind elverte a lovin

|

PlayStation 5 és Nintendo Switch konzolok százain adott túl az alkalom szülte bűnöző.

Hirdetés

Alighanem senkinek sem mondunk újat azzal, hogy hiány van papírból, hiány van chipekből és hiány van konzolokból is. Lassan már semmiből sincs annyi, amennyi képes lenne kielégíteni a keresletet, emiatt kész csoda, hogy nem a hiány lett az év szava.

És bármilyen meglepő, még Japánban sem rendelkeznek akkora készlettel a boltok, hogy nemet mondjanak egy hirtelen az ölükbe pottyanó konzolszállítmányra, pláne, ha a szigetországban is rendkívül kelendő PlayStation 5-ről vagy Nintendo Switchről van szó.

Hirdetés

Így aztán a legendás Akihabara környékén könnyűszerrel túladott zsákmányán az az 50 éves férfi, akit később a tokiói rendőrség lekapcsolt. A munkanélküli elkövetőt saját bevallása szerint anyagi nehézségei késztették arra, hogy a gondjaira bízott mintegy kétszáz konzolt, valamint nagy mennyiségű játékot megfújja. A szállítmányt egy fuvarvállalatnál dolgozó ismerőse kérésére kellett volna leszállítania a megadott címre, ill. címekre, ám ehelyett a konzolok nagyobbik felét 5,8 millió yen értékben (kb. 16,6 millió forint) elpasszolta különböző boltoknak, így 3 millió yennél (kb. 8,6 millió forint) is többre tett szert. A Kotaku szemléje szerint ezt követően internetkávézóról internetkávézóra járt a városban, ahol minden pénzt eljátszott lóversenyen. Úgy tűnik, nem nyert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)