Hirdetés

Megvan a Tomb Raider 2 új rendezője, egyszerre örülünk és aggódunk

|

Ben Wheatley már nem dolgozik az új Tomb Raider filmen, a stúdió megtalálta utódját.

Hirdetés

Rendezőt kapott az Alicia Vikander főszereplésével készülő Tomb Raider 2, vagyis a népszerű játéksorozat 2018-as filmadaptációjának folytatása. Kiderült, hogy a rendezői székbe az a Misha Green ülhet be, aki korábban a Lovecraft Country tévésorozat írója, vezető producere és showrunnere volt, korábbi munkássága (dolgozott az Underground, a Helix, a Spartacus - Vér és homok, a Spartacus - Az aréna istenei, a Hősök és a Kemény motorosok sorozatokon is) pedig mindenképp bizakodásra ad okot. 

Ha viszont végigböngésszük eddigi munkáit, akkor akarva-akaratlanul is felszalad az ember szemöldöke. Green számára ugyanis eddig csak a sorozatok világa számított hazai terepnek.

Hirdetés

Sőt, nem csak arra érdemes figyelni, hogy ez idáig egyetlen mozifilmen sem dolgozott (ami azért eléggé más műfaj, mint a tévésorozat), hanem az is szembetűnő, hogy eddig szinte csak íróként és producerként bizonyított, rendezői képességeit mindössze egyetlen egy Lovecraft Country epizódban mutatta be. 

Green nem az első kiszemelt volt a Tomb Raider 2 rendezésére, korábban ezt a feladatot Ben Wheatley-nek szánták (az ő neve először még 2019 szeptemberében merült fel). Konkrétumokat nem tudunk arról, Wheatley miért hagyta ott a projektet, vagy miért vált meg tőle a stúdió. 

Az új rendezőnő ismeri és szereti egyébként a Tomb Raider játékokat: Twitteren írta meg, hogy a klasszikus epizódok közül a 2006-os Tomb Raider: Legend az abszolút kedvence, az új részek esetében pedig a 2015-ös Rise of the Tomb Raider és a 2018-as Shadow of the Tomb Raider fej-fej mellett állnak képzeletbeli dobogója első helyén. 

A Tomb Raider 2-nek az eredeti tervek szerint 2021 márciusában kellett volna mozikba kerülnie, de a pandémia mindent felborított, jelenleg nincs is a filmnek új premierdátuma

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)