Hirdetés

Kitiltotta az Xboxot a házából, miután a fia 8 ezer dollárt költött Fifára

|

Egy édesapa meglehetősen felháborodott mikor megtudta, hogy a fia egy nagyobbacska összeget vert el mikrotranzakciókra.

Hirdetés

Mi sem igazán tudjuk megkedvelni a gyalázatos mikrotranzakciókat, hiszen pusztán létezésükkel tönkretesznek mindent, ami szép és jó, viszont annyira még mi sem gyűlöljük őket, mint az a kanadai férfi, akinek a fia teljesen véletlenül elköltött rájuk többezer dollárt.

Lance Perkins fia sikeresen elköltött 7625 dollárt FIFA mikrotranzakciókra egy olyan kártyáról, amit kizárólag vészhelyzetek esetére kapott, illetve családi költségekre tartottak fenn. Még nem teljesen világos, hogy a FIFA az melyik univerzumban minősül vészhelyzetnek, de Perkins szerint a fia egy félreértés során költötte el a pénzt: "Azt hitte, hogy ez egy egyszeri kiadás a játékra. Ugyanannyira dühös mint én, ugyanis ő sosem hitte volna, hogy minden egyes tranzakcióért külön terhelik a kártyáját."

A következő bárgyú csavar a történetben, hogy a kártyát kibocsájtó cég csak akkor foglalkozna az üggyel, ha Perkins a saját fiát csalással vádolná, míg a Microsoft egyszerűen felhívta a család figyelmét, hogy használják a különféle beépített funkciókat, amelyekkel megelőzhetőek a nem megengedett vásárlások.

Perkins ezek után megfogadta, hogy soha többé nem lesz se Xbox, se másmilyen játékgép az otthonában, ami azért egy elég radikális lépés, de valahol érthető. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)