Hirdetés

Milliókra perli a Nintendo a srácot, aki lehetővé tette a kalózkodást Switchen

|

Gary Bowser a Team Xecuter tagjaként törte fel a Nintendo konzolját, aminek a gyártó érthetően nem örült.

Hirdetés

Az előző generációban már teljesen elhanyagolható volt a konzolos kalózkodás mértéke: bár a PlayStation 4-et feltörték, a hackereknek csak ősrégi firmware-eket sikerült megbuherálni, a felhasználók jelentős része pedig beérte azzal, hogy megvár egy-egy leárazást, és nem fordult a warez felé. Az Xbox One-t még törni sem sikerült, és most már valószínűleg nem is próbálkoznak vele.

A Nintendo Switch korai modelljeinél azonban ki lehetett használni egy sebezhetőséget, mely lehetővé tette egy módosított operációs rendszer telepítését, és illegálisan megszerzett játékok, valamint házilag barkácsolt szoftverek futtatását.

Hirdetés

A konzol feltörése a Team Xecuter érdeme, ennek egyik tagja volt Gary Bowser - gondolhatnánk, hogy ez csak egy fantázianév, de a hivatalos iratok szerint nem az, és egy ilyen tevékenységet végző egyénhez tökéletesen illik Mario főellenségének neve (mondjuk a Nintendo of America elnöke meg Doug Bowser, de ne is boncolgassuk ezt tovább).

A vád szerint Gary Bowser évek óta árul Nintendo konzolok feltörését segítő eszközöket, már a Nintendo DS idejében is aktív volt. 2020-ban Washingtonban ugyancsak perbe fogták, most Seattle-ben is eljárás indult ellene.

Ha gyártó ügyvédei bizonyítani tudják, hogy Bowser a vétkes, 2500 és 150 000 dollár közötti összeget, valamint további költségeket és büntetéseket kell kifizetnie - márpedig eléggé úgy tűnik, hogy ezt nem úszhatja meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)