Hirdetés

Milyen dalt szólt a The Last of Us évadnyitója végén, és miért fontos ez?

|

Egyáltalán nem volt véletlen a dalválasztás a The Last of Us sorozat első részének legvégén.

Hirdetés

Hétfő óta bárki megnézheti a The Last of Us sorozat első részét az HBO Maxon, az új epizódok pedig mind-mind hétfőnként fognak érkezni a jövőben is (fontos megjegyezni, hogy magyar felirat mellett egyből kapnak magyar szinkront is). A sorozatról készült spoilermentes évadkritikánkat már olvashattátok, a nyitóepizód kapcsán pedig élő kibeszélőt is tartottunk, ami itt érhető el.

Az alábbi sorok most az első rész legvégére fognak koncentrálni, és előre szólunk, hogy masszívan spoileresek lesznek, szóval csak akkor folytassátok az olvasást, ha már láttátok az epizódot! Ha pedig a rész végén nem értettétek, miért szól az a bizonyos dal, akkor sokat fog segíteni nektek ez a rövid magyarázó.

Hirdetés

A nyitányból ugyanis megtudtuk, hogy Joelnek van egy rádiója, amihez tartozik egy listavezető slágereket összegző kötet is. Ebben a könyvben talált Ellie egy cetlit, amiből kiderült, az 1960-as évek dalai arra utalnak, hogy "semmi fontos nem történt", a '70-es évekhez tartozó nóta esetében "új árú" érkezett, míg a '80-as évek mellett egy piros X található a papírdarabon. Ellie nyilván megfejtette, hogy az X valami rosszat jelent, erre ráerősített Joel is.

A rész legvégén, miután Joel, Tess és Ellie menekülőre fogták, hirtelen átváltottunk arra szobára, ahol a rádió található. A masina be is kapcsolt, és elindult egy legendás dal. Ez pedig nem más, mint a Depeche Mode-tól az 1987-es Never Let Me Down Again.

Kivételesen jó DM számról van szó, hallgassátok meg gyorsan, ha esetleg nem ismeritek: 

Egyelőre nem tudjuk tehát, hogy pontosan kivel és hol, de az teljesen bizonyos, hogy nagy baj történt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)