Hirdetés

Minden évben új versenyjátékot adna ki az EA

|

Az Electronic Arts fejesei rágyúrnának a száguldozós vonalra, amihez a Codemasters felvásárlásán át vezethet az út.

Hirdetés

A hónap egyik nagy híre, hogy a Codemasters megszerzéséért folyó versenyből az Electronic Arts került ki győztesen, 1,2 milliárd dolláros ajánlatával lepipálva a Take-Two által kínált  973 millió dolláros összeget. Az EA által korábban bekebelezett, de később szélnek eresztett stúdiók (pl. Westwood, Origin) miatt a fejlemény hallatán sokan már előre temetik a briteket, miközben a vállalat terveiről eddig semmit sem tudtunk.

Nemrég viszont egy befektetőkkel tartott megbeszélésen úgy nyilatkoztak a cég képviselői, hogy a jövőben évenként szeretnének új versenyzős játékkal előállni, amihez a Codemasters felvásárlása lehet a kulcs. Az üzlettel ugyanis az EA a Need for Speed és a Burnout mellett már a Dirtöt, a GRID-et, a Project Carst és az F1-sorozatot is kapun belül tudhatja.

Hirdetés

Más kérdés, hogy vajon mennyire lesz ez jó nekünk, hiszen az Electronic Arts az elmúlt években még a Need for Speeddel sem igazán tudott zöld ágra vergődni. A szériát jelenleg a Criterion gondozza, korábban pedig a Ghost Games próbálta gatyába rázni, de az átütő kritikai sikerek elmaradtak. Egyes spekulációk szerint később akár a Codemasters is besegíthet a jobb sorsra érdemes sorozat fejlesztésébe, de az üzlet egyelőre le sem zárult, így nagyon korai még ilyen találgatásokba bocsátkozni.

Az EA ugyanakkor nem csak az aszfaltszaggató mókák kapcsán számít a Codemastersre, mivel a megbeszélésen arra is céloztak, hogy a felvásárlás a sportos címek műfajában is új lehetőségeket nyithat. Konkrétumokat sajnos nem tártak a befektetők elé, viszont a cég nemrég jelentette be, hogy a 2013 óta tartó szünetet feloldva a jövőben ismét jelentkeznek egy olyan játékkal, ami az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő egyetemi futballra koncentrál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)