Hirdetés

Egy vatikáni pap hivatalos szervert szeretne indítani a Minecraftban

|

A jezsuita atya egy olyan szervert szeretne létrehozni, ahol toxikus légkör nélkül, kizárólag a kreativitáson van a hangsúly.

Hirdetés

A Minecraft igen hosszú fennállása óta már sok mindent megélt, megjelent szinte minden platformon, rengeteg frissítést kapott, és valószínűleg megszámlálhatatlanul sok példánya talált gazdára. Előfordulhat, hogy a Mojang játéka még egy dologban úttörőnek számít majd: itt nyílhat meg az első hivatalos vatikáni szerver. Az ötlet Robert Bacceler jezsuita papban merült fel, aki nem csak rendhagyó ötlete miatt különbözik egy átlagos egyházi személytől. 

Hirdetés

Bacceler a Szilícium-völgyben folytatott mérnöki tanulmányokat, eközben rengeteg fejlett technológiával ismerkedett meg és feltett szándéka, hogy ebből minél többet tudjon megvalósítani az egyházban. Szerinte a hit és a modern technológiák nem ellentétei egymásnak, sőt az egyik segítheti is a másikat. 

Bacceler atyának a Twitter olvasgatása közben támadt az az ötlete, hogy vatikáni szervert indítson, meg is szavaztatta a követőit, hogy Rust, Ark, Team Fortress 2 vagy Minecraft szervert szeretnének inkább - ez utóbbi pedig toronymagasan nyerte a szavazást. Elmondása szerint a legnagyobb célja az egésszel az, hogy létrehozzon egy olyan online teret, ahol a tagoknak nem kell a toxikus viselkedéstől tartania, kiélhetik kreativitásukat és nagyon reméli, hogy az internetes ismeretségek némelyike a valós barátsággá válik. Ebben a videóban mesél egy kicsit bővebben erről:

Azt is elmondta, hogy az egyháznak nagy szüksége lenne arra, hogy elkezdje használni a modern technológia előnyeit, és noha valószínűleg útközben lesznek nehézségek és hibák, de ha sohasem próbálkoznak vele, akkor nem is találják meg azt a potenciált, ami benne rejlik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)