Hirdetés

Kutatók munkáját könnyíti meg jelentősen a Minecrafton alapuló program

|

A Microsoft egy új, nyílt forráskódú platformot jelentett be, de a Minecrafton alapuló eszköz célja nem a szórakoztatás, hanem a szoftveres kutatások segítése lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Microsoft nem csak arra használja a Minecraftot, hogy egy újabb módot találjon rá, hogy rávegyen a Windows 10-re való frissítésre. A cég egy egészen érdekes felhasználási módot is talált a játéknak, ami nem annyira minket, gamereket érint.

Nemrég leplezték le ugyanis a Project AIX névre hallgató kezdeményezést, aminek az a célja, hogy a Minecraft alapján egy olyan környezetet alakítson ki, ahol a kutatók könnyedén tesztelhetik az általuk létrehozott mesterséges intelligenciát. Az egyik első feladat, amivel már most egy labornyi ember próbálkozik, egy olyan MI megépítése, ami magától meg tudja tanulni, hogyan juthat fel a közelben lévő legmagasabb pontra. Amint a szakemberek rámutattak, a Minecraft azért is alkalmas a mesterséges intelligencia tesztelésére, mert például a hegymászás közben is rengeteg tényezővel tudják szembesíteni a programot, amit ki kell értékelnie.

Így például a tervezett MI hamar megtanulhatja, hogy a lávával teli üregeket érdemes elkerülnie, viszont annak nincs különösebb jelentősége a célja szempontjából, hogy egy adott útvonal mennyire van megvilágítva. A digitális megoldás pedig sokkal praktikusabb is, mint egy valós teszt, ugyanis itt nem kell megjavítaniuk egy robotot, ha az a folyóba esik, ahogy bármelyik labornál nagyobb világokat is generálhatnak egy szempillantás alatt. A Project AIX egyik legjobb tulajdonsága viszont az, hogy nyílt forráskódú lesz, így a kutatók rendkívül könnyen hozzáférhetnek majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)