Hirdetés

Többszáz iskola zárt be, mert valaki felhúzta magát a Minecrafton

|

Több mint 400 brit intézmény kapott e-mailt, amiben robbantással fenyegették meg őket.

Hirdetés

"Komolyan, mi van manapság a világgal?" rovatunkban tegnap foglalkoztunk kontroller miatt gyilkoló gyerekkel, előtte meg Pokémon GO-n összevesző játékosokkal, de a mai téma se semmi.

Hirdetés

Az Express írt arról, hogy több mint 400 iskolának kellett evakuálnia a tanulókat, miután valaki bombatámadással fenyegette meg őket e-mailben. Állítólag a levelek az Egyesült Államokból származtak, ami egyértelműen megkérdőjelezte hitelességüket, de a rendőrség ezt csak később tudta kideríteni. A Sky News szerint úgy írták meg őket, hogy úgy tűnjön, mintha a VeltPvP nevű Minecraft-szerver illetékesei küldték volna, remélve, hogy felfüggesztik a szervert. Az oldal már 24000 e-mailről ír.

A levelekben beszámolók szerint az állt, hogy egy diákot bombával küldtek be, és ha nem utalnak 5000 dollárt a payments@veltpvp.com címre, három órán belül fel fog robbanni.

A VeltPvP Twitteren igyekezett tisztázni a dolgot, kiberbűnözőkről beszéltek. A 17 éves CEO(!), Carson Kalle úgy véli, a rosszakaró egy a szerverről kitiltott játékos. 

Úgy tűnik, az érettségi mellett a Minecraft is arra készteti a fiatalokat, hogy bombariadót fújjanak, ezért ha azok fejével gondolkodunk, akik a játékokat okolják a valódi erőszakért, egyértelmű, hogy mindkettőt be kell tiltani. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)