Hirdetés

Mit gondol egy profi kardforgató a Star Wars Jedi: Survivor fénykardos összecsapásairól?

|

Egy 25 éves gyakorlattal rendelkező kardmester elemezte ki Cal Kestis technikáját.

Hirdetés

Attól a pillanattól fogva, hogy 1977-ben először zümmögött fel egy fénykard a Sir Alec Guinness alakította Obi-Wan Kenobi kezében, a jedik emblematikus fegyvere a Star Wars univerzum elengedhetetlen kellékévé vált, az pedig, annak a módja pedig, ahogy forgatták, generációról generációra változott. A kezdetben még esetleg összecsapásokat idővel egyre látványosabb, akrobatikusabb, újabban pedig nyersebbnek, zsigeribbnek ható koreográfiák váltották fel.

Hasonló evolúciós folyamat zajlott le a Csillagok háborújából táplálkozó videojátékokban is, a Star Wars Jedi: Fallen Order és a Star Wars Jedi: Survivor főhőse ügyesebben bánik a fénykarddal (legalábbis úgy fest), mint Kyle Katarn vagy Revan.

Hirdetés

De mit szól ehhez valaki, aki élete nagy részét azzal töltötte, hogy a különböző közelharci fegyverek mesterévé váljon? Nos, a Vaják sorozatban és az Elden Ringben látott vívóstílusokat is részletesen kielemző David Rawlings, a London Longsword Academy alapítója az alábbi videóban végigmegy Cal Kestis választható stílusainak mindegyikén, és elmondja, hogy mit csinált jól és mit rosszul az ifjú jedi, pontosabban azok a fejlesztők, akik megkomponálták a mozdulatait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)