Hirdetés

Mit keres egy Dragon Age utalás Russell Crowe új filmjében?

|

Megdöbbentő felfedezést tettek A pápa ördögűzőjének nézői.

Hirdetés

Április elején kezdte meg pályafutását a mozikban a Russell Crowe főszereplésével forgatott természetfeletti horror,  A pápa ördögűzője, amelynek láttán ugyan nem borultak térdre a kritikusok (olvassátok el a Puliwood véleményét), ám mivel már 66 milliót hozott, miközben 18 millióba dollárba került, így aligha beszélhetünk kudarcról. Ugyanakkor ez az összeg nem arról árulkodik, hogy tömegek vettek volna rá jegyet, valószínűleg ezért is tartott olyan sokáig, amíg felfedeztek benne egy, a Dragon Age szériából ismerős szimbólumot.

A Julius Avery rendezte produkció az egykor a Szentszék szolgában állt pálos rendi pap, Gabriele Amorth atya könyvei alapján készült (őt alakítja Crowe), és egy 1987-es ördögűzés történetét meséli el, amelyben fontos szerepet játszik a katolikus egyház és a spanyol inkvizíció féltve őrzött titka.

Hirdetés

Ezzel összefüggésben a film egy pontján a kamera megmutatja az 1478-ban létrehozott Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición szimbólumát is, ami a nézők 99,999 százalékából semmilyen érzelmi reakciót nem váltott ki, ám akad egyvalaki, aki döbbenten konstatálta, hogy márpedig a filmesek csúnyán benéztek egy apróságot. Az a bizonyos jelkép tényleg az inkvizícióé, de nem a spanyolé, hanem a BioWare fantasy szerepjátékaiból ismert frakcióé, amelynek a 2014-es Dragon Age: Inquisitionben mi magunk állhattunk az élére.

Erős a gyanú, hogy a filmesek a díszletépítést megelőzően nem konzultáltak történészekkel, teológusokkal, hanem a Google keresőjére bízták magukat, és habozás nélkül felhasználták az elsőként listázott találatot. Innen is gratulálunk. A spanyol inkvizíció címere ugyanis így néz ki:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)