Hirdetés

Vita folyik arról, hogy a Mixer túl kevés testfelületet enged-e megmutatni

|

Persze mindig van valami, de most, hogy a legnagyobb twitches streamer átpártolt, néhányan elkezdtek ismerkedni a Mixer szabályaival. Vannak, akik szerint a szabályok túl konzervatívak.

Hirdetés

Sokatoknak bizonyára nem újdonság, hogy nem csak azok streamelnek játékokat, akik meg akarják mutatni, milyen jók, és nem csak azok néznek streamerek, akik profiktól szeretnének fogásokat ellesni, vagy kedvenceik véleményére kíváncsiak. Amióta a streaming felfutott, azóta léteznek olyan lányok, akik próbálnak a lehető legkevesebb ruhát viselve közvetíteni férfi nézőiknek, és míg a Twitch úgy-ahogy elnézi ezt (legalábbis magasan van a tűréshatár), a Mixer szabályai sokkal szigorúbbak - talán túlságosan is.

Hirdetés

Aki a Microsoft szolgáltatásán keresztül szeretné megmutatni magát, annak el kell fogadnia bizonyos, sokak szerint túlzó feltételeket. A szabályzatban pontosan meghatározzák, mely, említett testrész mettől meddig tart, és a ruháknak mit szabad mutatnia vagy takarnia. A teljes és félmeztelenség tiltott (nemtől függetlenül), ahogy törölközőben vagy nyitott köntösben, esetleg átlátszó ruhában sem szabad streamelni. Emellett

  • a családbarát streamekben körülbelül a kulcscsonttól lefelé mindent takarnia kell az öltözékeknek, és nem lehet pánt nélküli ruhát viselni;
  • a tinédzsereknek szóló közvetítések során egy pici dekoltázs megengedett, de pánt nélküli ruha nem;
  • a felnőtteknek célzott közvetítéseknél pedig a felsőnek kulccsonttól a legalsó bordáig semmit nem szabad mutatni, csak akkor lehet pánt nélküli topot viselni, ha maga a top látszik a kamerában (és nem sugallja a streamer, hogy félmeztelen), valamint strandokon, medencéknél vagy sporteseményeken a fürdőruha, edzőteremben pedig a sportmelltartó viselete engedélyezett.

A Twitter népe megosztott a kérdésben. Van, aki úgy gondolja, a szabályok túl szigorúak és konzervatívak, míg mások szerint egyes munkahelyeken hasonlóképp néz ki a dress code, a Mixer nem kér sokat. A helyzet nem egyszerű, mivel kivágott topokban közlekedő lányokkal az utcán is gyakran lehet találkozni, és a Twitch minden olyan öltözéket enged, amit az ember utcára, plázákba vagy éttermekbe jó szívvel felvenne.

Nemrégiben Kaceytron és Izzybear713 felhívására tartották meg a #SlutStreamDay-t, mellyel a női streamereket érő zaklatások és megalázások ellen tiltakoztak. Úgy gondolják, attól, hogy valaki lengén öltözik, még nem lesz szajha, és szeretnék, ha mindenki olyan ruhákat viselhetne stream közben, amiben kényelmesen érzi magát.

Szintén nemrég került szóba, hogy szabad-e a kisgyermekes anyáknak szoptatni közvetítés alatt. A Twitch először törölt egy felvételt, amiben HeatheredEffect egy beszélgetés közben szoptatott, de később azt írták, nincs problémájuk ezzel, és csak egy túlbuzgó admin vette le a videót.

A Mixer annyit reagált, hogy megnézik, szükség van-e módosításokra. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)