Hirdetés

Így válaszolt az internet a Minecraft készítőinek felvásárlására

|

Amikor a Microsofté lett a Mojang és vele együtt a Minecraft, várható volt, hogy mindenki véleményt akar majd mondani erről. Válogatott reakciók következnek.

Hirdetés

A Microsoft tegnap erősítette meg, hogy a korábbi pletykák igaznak bizonyultak és valóban megvásárolták a Mojang csapatát, természetesen a Minecraft jogai miatt. Marcus "Notch" Persson és az alapítótagok pedig leléptek. A csatlakozás következményei egyelőre beláthatatlanok, viszont az üzletről rengeteg sajátos vélemény kering a világhálón, szemezgessünk. 

A Mojang felvásárlásáról a szakmabeliek sem tudtak nem nyilatkozni. A Sony CEO-ja, Kaz Hirai például szépen összegezte, hogy mit érdemes tudni a Microsoftról, miszerint ők azok, akik olyan szoftvereket készítenek, ahol a felhasználók több órát töltenek el hasznos dolgok után kutatva. Ezt Windows 8-nak nevezik.

Mike Drucker, a Late Night with Jimmy Fallon és a Saturday Night Live írója már csak abban reménykedik, hogy a Microsoft megtartja olyannak a Minecraftot, mint eddig:

Az egyik YouTuber, Daniel Kross sokkal jobban járt a Microsoftnál, ő ugyanis 2.5 milliárd dollár helyett mindösszesen 20 dolcsiért szerezte be a Minecraftot:

A Double Fine Productions veteránja, Tim Schafer még tovább nehezítette Notch felhajtás iránt érzett ellenszenvét, ő egy Psychonauts 2-vel inzultálja:

A Mojang egykori alapítója nem is bírta sokáig:

Szerencsére a Minecraft Facebook oldalán is jól fogadták a felvásárlás hírét a tagok:

Senki sem dühödött be...

És nem látták borúsan a jövőt.

De legalább megtudtuk, hogy lehet ünnepelni a Minecraft világában (igaz, ezt Conan O'Brian mutatja be, szóval nem biztos, hogy hiteles forrás):

Sőt, fotók sokasága bukkant fel az események hatására:

Akadt olyan is, akit megihletett a dolog:

Vagy aki az új lehetőségeket látta:

És aki tisztelgett a Minecraft atyja előtt:

Belőletek milyen reakciót váltott ki a Minecraft bekebelezése?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)