Hirdetés

Most két repülőgép kapcsán tettek közzé katonai dokumentumokat a War Thunder játékosai

|

Eddig tankokról osztottak meg olyan infókat, amiket nem lett volna szabad a nyilvánosság elé tárni, azért, hogy kioktassák a készítőket és a többi játékost.

Hirdetés

Töretlen, sőt, egyre növekvő népszerűséggel fut a magyar székhelyű Gaijin Entertainment háborús játéka, a War Thunder, amit néhányan a kelleténél komolyabban vesznek. 2021 júliusában valaki titkosított dokumentumokat töltött fel egy fórumra, hogy megnyerjen egy vitát a Challenger 2 tank kapcsán, majd októberben megismétlődött az eset egy másik, francia tankkal, 2022 júniusában pedig a kínai hadsereg titkait tették közzé hasonló céllal. Az ilyen információk megosztása természetesen komoly következményekkel jár, de ezt néhányan nem fogják fel.

Most a változatosság kedvéért egy repülőgépről folyó vita kapcsán kerültek elő katonai dokumentumok,  amiket a fórum moderátorai hamar eltávolítottak, de nem voltak olyan gyorsak, hogy az esetről a nyilvánosság ne értesülhessen.

Hirdetés

A Massively OP beszámolója szerint az F-16 vadászgépről töltött fel valaki információkat, melyek ugyan titkosítottak épp nem voltak, megosztásuk - érthető okokból - mégis törvénybe ütközött. Egy másik felhasználó egy nappal később az F-15E fegyverrendszerének kézikönyvéből közölt részleteket, amit szintén nem kellett volna.

Azt, hogy ennek rájuk nézve milyen következményei lesznek, nem tudni, de valószínűleg nem dícsérik meg őket a feletteseik.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)