Hirdetés

Most már minden eszközön fut a Doom? Akkor itt az ideje Minecraftban tolni!

|

Ha azt hittétek, hogy a Doomot már mindenen, de tényleg mindenen elindították, akkor egy modder alkotása most emeli a tétet: sikerült Minecraftban is futtatni.

Hirdetés

Egy ideje divat már, hogy az id Software 1993-ban megjelent klasszikus FPS-ét az égvilágon mindenre portolják, aminek van egy kijelzője, így az oszcilloszkóptól kezdve az MP3 lejátszóig mindenen elfutott már a Doom. Egy modder most képes volt még mélyebbre ásni, így ténykedésének következtében ezúttal már a Minecrafton belül is képesek lehetünk elindítani az ikonikus lövöldét.

Hirdetés

A VM Computer modnak hála a játékon belül  rendelhetünk egy virtuális számítógépet, mely Windows 95-öt futtat. Ezután egy ISO fájlt kell, hogy elhelyezzünk a Minecraft megfelelő almappájában és voilà, már indulhat is a Doomozás. Még játszani és egész elfogadhatóan lehet vele, noha az fps-szám kissé ingadozó, de valószínűleg senki nem a Minecrafton belül akart új speedrun rekordot dönteni a játékban.

I played DOOM in Minecraft with VMComputers mod. from r/Minecraft

Az időzítés egyébkén egész érdekes, hiszen pár napja látott napvilágot az a videó, melyben egy másik modder magát a Minecraftot indította el a Minecrafton belül. A Mojang játékának sokszínűségét mutatja, hogy a két projekt célja elsőre nagyon hasonlónak tűnik, azonban a kivitelezést két teljesen különböző módon sikerült végrehajtani. 

Platformok: Android iOS Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation Vita Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)