Hirdetés

Múzeumot nyit Japánban a Nintendo

|

Egy régóta nem használt gyárépületet alakítanak át erre a célra.

Hirdetés

Hamarosan egy izgalmas új épülettel gazdagodik a Nintendo, miután a tervek szerint egy régi gyárépületéből fog múzeumot varázsolni. A telep régen több feladatot is ellátott a cég berkein belül.

Az Uji Ogura üzem 1969-ben épült, a korai időszakban a Nintendo Hanafuda kártyáját gyártották itt. Később leginkább szervizüzemként funkcionált egészen 2016-ig, amikor a Nintendo végül bezárta a telephelyet.

Hirdetés

Azóta időről-időre előkerült, hogy mire lehetne felhasználni az Ujiban, Kyoto agglomerációjában elhelyezkedő gyárat, mindeddig azonban nem sikerült neki olyan célt találni, ami végül eljutott volna a kivitelezésig.

A helyzet most azért változott meg, mert a környéken sok beruházás indult meg, amivel a régió turisztikai forgalmát szeretnék fellendíteni. Erre a Nintendo is ráharapott és bejelentette, hogy a 2016 óta elhagyatottan álló gyár átalakul és Nintendo Gallery néven születik újra.

A konzolgyártó úgy tervezi, hogy az új múzeumban a látogatók megismerkedhetnek majd a cég történetével a  kiállított konzolok és egyéb termékek révén, továbbá a jövőben különféle eseményeket és kiállításokat is terveznek itt megtartani. Az építkezés pontos kezdéséről még nincs információ, a nyitást viszont már kitűzték 2024 márciusára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)