Hirdetés

Egy 89 éves nagymama szerint a videojáték a legjobb orvosság a demenciára

|

A japán hölgy veterán gamer, hiszen nagyjából negyven éve, a videojátékok hajnalán kezdte az ipart.

Hirdetés

Az embernek élete során sok hobbija lehet, mondjuk a sport, vagy a divat, de az öregedéssel sajnos szűkül a lehetőségek tárháza; ez viszont nem igaz a videojátékokra, amik ugyanolyan csodálatos elfoglaltságot nyújtanak az évek múlásával - legalábbis ezt állítja Hamako Mori, aki 89 éves kora ellenére is rajta tartja kezét a videojátékipar verőerén.

Hirdetés

A gamer nagymama még '81-ben kezdett el játszani, ekkor vette első - Casette Vision névre hallgató - konzolját, viszont nem sokkal ezután megjelent a Famicom (nyugaton NES), ez a gép pedig elmélyítette a videojátékok iránti rajongását, hiszen felfedezte a The Legend of Zelda és a Dragon Quest játékokat, innen pedig nem volt megállás. Az évek során nem hagyott fel hobbijával, ráadásul az aktuális trendeket is követi, így újabban Let's Play videókat is készít, és nagyon várja már az új Grand Theft Auto és Elder Scrolls játékokat. Itt például azt láthatjuk, ahogy éppen a Skyrim területén elszaporodott sárkányfajzatokat regulázza:

Elmondása szerint az idősebbeknek inkább a single player játékok valók, mert multiban csak lelassítják a fiatalokat, viszont szerinte ahogy egyre több koros gamer jelenik meg, számukra majd lesznek dedikált szerverek. Úgy gondolja, ha az ember rendszeresen játszik, akkor nem alakul ki nála a demencia, és azt tanácsolja, hogy az emberek kezdjenek fiatalon megismerkedni a videojátékokkal. Nem is tudnánk vele jobban egyetérteni, és így legalább a demencia miatt sem kell aggódnunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)