Hirdetés

Nagyot kaszálnak azok, akik kihasználják, hogy készlethiány van a PlayStation 5-ből

|

Sokan hajlandóak az eredeti ár dupláját is kifizetni azért, hogy mihamarabb hozzájussanak a Sony új konzoljához.

Hirdetés

Morálisan megkérdőjelezhető, mennyire korrekt dolog csak azért konzolokat, gyűjtői, limitált kiadásokat venni, hogy aztán nem kevés haszonnal túladjanak rajtuk a nyerészkedők, de a jelenség kivédhetetlen, hiába tiltaná le az ilyen árveréseket az eBay, aki nagyon akarja, megtalálná a módját, hogy folytathassa tevékenységét. Emellett láthatóan nem csak a kínálat, a kereslet is nagy, és azoknak, akik megtehetik, nem számít, hogy több mint 500 ezer forintot kell fizetniük az eredeti 185 ezer helyett.

Ahogy várható volt, a megjelenés napján ellepték a legnagyobb online piacteret, az eBayt az ajánlatok. Néhány kivételtől eltekintve a digitális, lemezmeghajtó nélküli változat (aminek bolti ára 149 990 Ft) 200 ezer körül kapható, az alap kiadásért még ennél is többet kell fizetni - van, aki nem szégyell 3 millió forintnak megfelelő összeget elkérni érte.

Hirdetés

És ami a legdurvább: több olyan aukció is van, ami sikerrel zárult már októberben, és a végösszeg 3 millió fölé ment. Látható néhány gyanúsan olcsó ajánlat is, amiket mindenki, akinek egy kicsi józan esze van, inkább elkerül.

Hazai aukciós oldalakon is elkezdtek felbukkanni a gépek, de ezekkel külön érdemes vigyázni: nálunk november 19. a megjelenés napja, a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem garantált, hogy végül mindenki, aki pozitív választ kapott előrendelés után, kapni fog PlayStation 5-öt. Mivel november 12-én polcokra került néhány országban, könnyen lehet, hogy többen külföldről importálják, de a Jófogás.hu-n is van már olyan ajánlat, amiben 100 ezer forintért kínálnak PS5-öt, mondván "rosszul választott ajándék" az eladás oka. Ha ismertek olyat, aki ennek bedőlne, mindenképp intsétek őt óvatosságra.

Azt javasoljuk, várjatok türelemmel, a játékok megvárnak, nem maradtok le semmiről, ha idén már nem jut nektek PS5. Tartogassátok a pénzt jövőre, addigra biztosan újratöltik a készleteket, és a boltokból tudtok majd vásárolni, hivatalos, biztonságos úton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)