Hirdetés

Nagyot zuhant a CS:GO játékosainak száma a fizetős Prime-státusz bevezetésével

|

Kevésbé vonzó a móka, ha pénzbe kerül, de a Valve azért még így sem panaszkodhat.

Hirdetés

A Counter-Strike: Global Offensive júniusi frissítése több változtatást is hozott a játékba, köztük a régen várt Unranked móddal, ami végre lehetővé teszi, hogy a Skill Group eredmények kockáztatása nélkül pörgessük a Competitive Wingman és a Danger Zone meccseket.

A legfontosabb azonban az volt, hogy tovább korlátozták az ingyenes játékosok lehetőségeit, 15 dolláros vásárlásra kötelezve azokat, akik a kompetitív mérkőzésekhez szükséges Prime-státuszra áhítoznak.

Hirdetés

A megoldásra az egyre elviselhetetlenebb csalók távoltartása miatt volt szükség, s habár arra vonatkozóan nincs statisztika, hogy ez mennyire sikerült, a SteamCharts arról árulkodik, hogy a szigorítás komoly esést hozott a játékosok számában.

A portál szerint a júniusi patch óta 16,7%-kal csökkent a CS:GO átlagos játékosbázisa, ami 100.000 fő feletti veszteséget jelent: a májusi átlag 659,888 fő volt, ami júniusra 549,347-re apadt. Két egymást követő hónapban 2018 óta ez a legnagyobb zuhanás a játékosok számában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Valve persze nyilván számolt ezzel, s messzemenő következtetéseket sem érdemes még levonnunk, hiszen a játékostábor méretének ingadozása alapvetően megszokott jelenség, a Counter-Strike pedig jelenleg is vezeti a Steam statisztikáit.

Ti mit tapasztaltok, kevesebb lett a csaló a fizetős Prime-státusz bevezetése óta?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)