Hirdetés

Napi büntetés: a női streamerek miatti függőségért perlik a Twitchet

|

Egy férfi 25 millió dollárt követel, mert szerinte a Twitch női streamerei rossz hatással vannak rá. Pont úgy, ahogy gondoljátok.

Hirdetés

Láttunk már néhány kifejezetten abszurd bírósági ügyet a videojátékiparban, ilyen volt például az, amikor egy férfi beperelte a Bethesdát, mert annyira ráfüggött a Fallout 4-re, hogy kirúgták a munkahelyéről és még a felesége is elhagyta, ami nyilvánvalóan a kiadó hibája. Hasonlóan komoly vádakkal kell szembenézzen a Twitch is, akiknek egy férfi most a női streamerek miatt esett neki.

Hirdetés

Erik Estavillo jelenleg is hadban áll a streaming platformmal, mivel szerint az túlságosan sok "női streamer túlzottan szuggesztív, szexuális tartalmait" mutatja számára. A peranyag részletezi, hogy Estavillo kényszerbetegséggel és szexfüggőséggel küzd, mely állapotát csak súlyosbítják a Twitchen látható tartalmak.

Mi azt persze nem vitatjuk, hogy valóban található a platformon néhány olyan hölgyemény, aki leginkább az idomaival kápráztatja el követőit, de egyrészt vannak (néhol egészen merev) szabályozások, másrészt senkinek sem kötelező őket néznie. A probléma talán inkább ott van, hogy Estavillo alsó hangon 800 női streamert követett be az oldalon, míg férfi tartalomgyártóból egyet sem, de persze csak találgatunk.

Szerinte persze ez is a Twitch hibája, mivel abban nem lehetséges nemek szerint keresgélni közvetítések között, ezzel pedig a streaming szolgáltató nyilvánvalóan a szexuális függőkből szeretne hasznot húzni. 

Kárpótlásul mindössze egy csekély összeget: 25 millió dollárt (ez majdnem 7,9 milliárd forint) követel, és persze azt, hogy az általa felsorolt streamereket azonnal sújtsa végleges eltiltással a platform. Listáján többek között olyan alkotók szerepelnek, mint Amouranth, Alinity és Pokimane. A helyzet komolyságát az is mutatja, hogy Estavillo korábban olyan cégeket perelt be, mint a Microsoft, a Sony, a Nintendo és a Blizzard. Nem olvastunk eddig nagy sikerekről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)