Hirdetés

Napi büntetés: egy srác streamerek között osztogatta szét a szülei vagyonát

|

Hat millió forintnyi összegbe került a tanulság arról, hogy mit is jelent a szülői felelősség, és az online tudatosság.

Hirdetés

Rengeteg veszély fenyegeti a világháló óvatlan barangolóit: egyszer gamer óvszert akarnak rájuk sózni, máskor egy gamer PC-be csúszik bele a teljes nászutas megtakarítás. Kemény világ ez, ahol még a felnőtteknek is résen kell lenniük, pláne ha gyermekük abba a korosztályba lép, hogy tartalomgyártókat követ. Ezt a saját bőrén tanulta meg egy megrövidített szülő is. 

Hirdetés

A Twitch subredditen felbukkant egy megdöbbentő történet, amelyről egy anyuka számolt be: elmondása alapján fia a hitelkártyáját használva közel 20 ezer dollárnyi (több mint 6 millió forintnyi) megtakarításukat költötte streamerek támogatására (előfizetésekre és bitekre), mindösszesen 17 nap leforgása alatt.

A szülő a Dot Esportsnak nyilatkozva elmondta, hogy gyermeke - az ő tudomása és beleegyezése nélkül - június 14. és 30. között költötte el az említett összeget olyan népszerű streamerekre, mint Tfue, Gorb és Ewokttv, de többek között az Atlanta Falcons játékosa, Kurt Benkert és a Miami Heates Meyers Leonard is kapott a pénzből. 

Rögtön felmerülhet a kérdés, hogyan jutott hozzá a fiú a pénzhez. Nos, az anyuka szerint kapott egy korlátozott egyenleggel rendelkező hitelkártyát, hogy abból tudja fedezni az iskolai étkezéseit, ám a tini pénzt kezdett el utalni magának anyja bankszámlájáról, hogy fedezze a twitches kiadásait. Valószínűleg vagy bejelentkezve maradhatott vagy megláthatta a jelszavát, ráadásul havonta csak kétszer ellenőrzi a számláját, tehát már csak akkor jött rá a dologra, amikor túl késő volt.

Felvette a kapcsolatot a bankkal és a Twitch-csel is, de egyik fél sem segített neki: előbbi a visszatérítési csalás gyanúja miatt nem, utóbbi pedig állítólag nem reagált a megkeresésre (anyavállalata, az Amazon pedig a Twitchhez irányította őt).

Talán az lehet az egyetlen megoldás, ha megpróbálja közvetlenül a streamerektől visszakérni a pénzét, de egyébként az anyuka nem szeretné senki másra hárítani a felelősséget: bevallása szerint túl sokat dolgozik és nem fordított elég időt a fia online tevékenységére, ráadásul a srác internetes ismeretei is abszolút meghaladták az ő képességeit. Most igyekszik arra fókuszálni, hogy kiderítse, miért csinálta ezt a gyermeke, és bebiztosítani, hogy ez legyen az egyetlen óriási hiba, amit elkövetett az élete során. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)