Hirdetés

Napi büntetés: hát persze, hogy készült játék a Szuezi-csatornát eltorlaszoló hajó mentésére indult buldózerről

|

Monster Hunter Rise ide, It Takes Two oda, a Suez Canal Bulldozer a hét legfontosabb megjelenése.

Hirdetés

Az elmúlt hét szó szerint legnagyobb sztorija a Szuezi-csatornát eltorlaszoló Ever Given: a világ egyik legnagyobb, közel négyszáz méter hosszú, több mint kétszázezer tonnás teherszállító hajója zátonyra futott és széltében elállta a csatornát, ily módon pedig kedd óta elzárja a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalát. Napok óta nem sikerül megmozdítani, mögötte pedig több száz másik hajó várja (van, ami élőállat-szállítmánnyal), hogy tovább tudjon haladni.

A mentés akár hetekig is eltarthat, így a kiesés minden bizonnyal dollármilliárdokban lesz mérhető, emiatt ugyanis akadozik az ellátási lánc, nőnek a szállítási díjak is, valamint termékek, alkatrészek és rendelt áruk széles skálája csak késve kerül kiszállításra.

Hirdetés

Egyetlen pozitív hozadéka a helyzetnek, hogy napvilágot látott a hét egyértelműen legaktuálisabb játéka, a Suez Canal Bulldozer, ami így kenterbe veri a legfontosabb e heti megjelenéseket is, legyen szó a sokak által várt Monster Hunter Rise-ról, vagy akár arról az It Takes Two című kooperatív játékról, amit a kritikusok egyenesen az év eddigi legjobbjának tartanak.

Eric Wilder fejlesztése első blikkre elég puritánnak tűnik, csakhogy elindítva hamar rájön az ember, hogy ennél realisztikusabb, ennél hitelesebb módon nem is lehetett volna átadni a valós eseményeket.

Ebben a játékban ugyanis nem mást, mint azt az aprócska (mármint az Ever Given árnyékában annak tűnő) buldózert kezelhetjük, melynél eltökéltebb buldózert jelenleg nem is ismerünk, feladata ugyanis, hogy kimentse a hajót.

Ez volna az a járgány, amit a valóságban is bevetettek a mentésben, és ami tényleg a gigantikus szállítóhajó elé járult. Mondanunk sem kell, hogy a buldózerből pillanatok alatt mém lett az interneten, hogy csupán pár nappal később immáron a videojátékos főhősök panteonjába is bevonulhasson.

Oké, de pixeles grafikája ellenére mégis mi teszi ennyire valósághűvé a Suez Canal Bulldozert? Hát a történetvezetés és az irányítás!

Buldózerként csupán két irányba tudunk mozogni, ha pedig az Ever Given elé érünk és megnyomjuk a J-t, a játék kiírja, hogy "It's super stuck!". És ennyi.

Szinte biztos, hogy csak véletlen egybeesésről van szó, és itt nem a Pokémon-játékok híres "It's super effective!"-jére kívántak utalni, de ez most lényegtelen.

Amíg tehát az Ever Given körüli valós történések végkimenetelére várunk, mindenkinek tartalmas szórakozást kívánunk az itt elérhető Suez Canal Bulldozerhez. Tízezer karakteres tesztünk elvileg valamikor a napokban érkezik - ja, mégsem, az RTX 3060 Ti, amit most rendeltünk hozzá, az is ott vesztegel a hajón.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)