Hirdetés

Napi büntetés: közel 700 ezer dollárt költött egy nő egy sosem nyerő nyerőgépes appra

|

A 49 éves szerencsejáték-függő a munkáltatóját és a férjét is meglopta, hogy finanszírozhassa a szenvedélyét.

Hirdetés

Közkeletű tévhit, hogy a szerencsejátékok rabjait a könnyen szerzett vagyon reménye csábítja egyre mélyebbre a nyúlüregbe, egy bizonyos ponton túl ugyanis már magáról a játékról szól ez a szomorú történet.

Kiváló bizonyítéka ennek, hogy az utóbbi években jelentősen megugrott a pénznyereményt nem kínáló kaszinós alkalmazások népszerűsége, melyek fejlesztői pszichológiai trükkök hadával keresnek milliókat a függővé váló játékosokon. Közéjük tartozik az a 49 éves ausztrál nő is, aki a napokban ismerte el, hogy 680 ezer dollárt, vagyis kb. 223 millió forintot lopott, csak hogy játékban maradhasson.

Hirdetés

Rachel Naomi Perri 25 rendbeli számítógépes csalás és egy rendbeli csalás vádjával állt bíróság elé, amiért egy tasmániai állatkórház munkatársaként 2016 és 2019 között 475 csalárd tranzakciót hajtott végre, az így szerzett pénzt pedig a Heart of Vegas nevű, Androidon és iOS-en is elérhető játékra költötte. A Product Madness (!) által fejlesztett alkalmazás különféle nyerőgépes időtöltéseket kínál, valódi pénznyeremény nélkül.

Az ilyen "social casino" műfajú játékok trükkje az, hogy igazi pénzért játékbeli valutát vehetünk bennük, amivel a felhasználók számos előnyhöz juthatnak a közösségen belül, például különleges gépekhez vagy elit társaságokhoz férve hozzá. Akit egyszer beránt a rendszer, az hajlamos lehet egyre több pénzt költeni, csak hogy ne hulljon ki belső a körökből, az esetleges távozókat pedig az üzemeltetők nem ritkán különféle ajándékokkal igyekeznek visszacsábítani.

A bűnösségét elismerő Perri azt követően bukott le, hogy 2019-es elbocsátásakor anomáliákat találtak az állatkórház banki kimutatásaiban. Utólag kiderült, hogy a játékfüggő nő titokban még a férje nevére is igényelt egy hitelkártyát, amit 24 ezer dollárnyi (7,8 millió forintnyi) adóssággal terhelt meg.

A rendőrségnek tett vallomása szerint Perri tudatában volt annak, hogy el fogják kapni, de úgy döntött, addig űzi a játékot, ameddig csak lehet, mert a nyeremény nélküli nyerőgépezés közben a "saját kis világában" érezte magát.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a nő már 18 éves korában szerencsejáték-függővé vált, ami az egyik helyi kaszinóban besöpört 26 (ausztrál) dolláros nyereménnyel kezdődött. Az esete ugyanakkor jól példázza, hogy milyen veszélyesek lehetnek a szenvedélybetegekre és környezetükre az ingyenes kaszinó-appok.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)