Hirdetés

Napi büntetés: vajon a kilencvenes évek gamer gyerekei miért horrorisztikusak?

|

1991-ből bukkant fel ismét egy zseniális kép, ami azt próbálta bemutatni, milyen király számítógépes szoftverek segítségével tanulni. De akkor mi történik éppen a gyerekekkel?!

Hirdetés

Nemrég készült egy király visszatekintés a '90-es évek gamer kultúrájára, de ebben a készítők még a korszak kényelmetlenségeit is nosztalgia-szemüvegen keresztül mutatták be nekünk. Pedig az ezredforduló előtti utolsó évek néhány nagyon furcsa dolgot is produkáltak, amik közül visszatért egy kép, hogy kísértsen minket.

Hirdetés

Az alábbi csoda egy amerikai, a játékos tanulást segítő szoftverek és interaktív könyvek készítésével foglalkozó cég, a The Learning Company katalógusából származik. A 1991 őszi felhozatalt bemutató kiadvány készítői viszont kicsit talán túldramatizálták, milyen jó a képernyőn futó játék (vagy gamifikált oktatási szoftver, ha pontosak szeretnénk lenni), vagy csak rosszul emlékszünk és tényleg olyan durva volt ez a korszak, ahogy a Strafe készítői látják. Bárhogy is, nézzétek az összképet, aztán vesszünk el együtt a részletekben:

Csak néhány részletet hadd emeljünk ki, kezdve mondjuk a háttérben lévő sráccal, akit már teljesen kiütött a "tanulás". Hiába, minden buliban körbeadják a matekfüzetet egy adott ponton, és van, akit kiüt a cucc.

És vajon mi történik a képernyőn, ami miatt az asztalnál ülő gyerek szemei Total Recall-szerűen duzzadnak? Mintha a gép szívná el a lelkét, minden szülő rémálma valóra válik éppen?

És a mögötte kapaszkodó srác is ugyanazt a tripet nyomja most?

A kép egyértelmű hőse egyébként a lány, akit önfeledt mosolyra késztet az, amitől a többiek épp most kaptak infarktust. A csajok keményebb gamerek, jobb tanulók, tessék megbarátkozni vele.

Szintén figyelmet érdemel a csíkos pólós srác, aki metálénekes pózba vágja magát, miközben az alatta fekvő zöld ruhás lány a saját pulzusát tapintva teszi fel a kérdést magában, hogy vajon él-e még.

Ha bárkinek van tippe arra, hogy mit is ábrázol pontosan a fenti csoportkép, ne tartsa magában, ossza meg velünk kommentben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)