Hirdetés

Százezer forintra büntetett a NAV egy ingyenesen használható árkádgép miatt

|

Az Insert Coin Egyesület ingyenesen használható, árkád játékgépe nincs bejelentve, mert nem is jelenthető be. A NAV szerint szabálytalanul üzemel, ezért büntetést szabott ki.

Hirdetés

Még júliusban írtunk arról, hogy a Dürer Kertben található gépet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lefoglalta, mondván játékautomatának minősül, attól függetlenül, hogy elfogad-e pénzt vagy sem. Ugyanakkor mivel nem lehet bele érmét dobni (egész pontosan nem fogad el olyan érmét, amit kell neki, és nem számolja pontosan a bevételt), nem teljesíti a típusengedélyhez szükséges feltételeket, nem jelenthető be.

Az Insert Coin Egyesület ma tette közzé a határozatot, mely alapján a NAV 100 ezer forint megfizetésére kötelezi őket, valamint közli, hogy ha továbbra is üzemeltetik a gépet, magasabb büntetésre számíthatnak. Sem a Dürernek, sem az Insert Coinnak nincs közvetlen bevétele abból, hogy a gép a nyilvánosság számára használható, így a büntetés mértéke is abszurd.

Egyébként a kapcsolódó poszt alapján ha elfogadna pénzt, a típusengedély kiállításához több mint 100 ezer forintot kellene évente kifizetni, illetve havonta további 9000-et. Az egyesület képviselője, Kaptás András szerint a Szerencsejáték Törvény 1991-ben írt, vonatkozó része már elavult, hiszen akkor szóba sem került, hogy úgy üzemeljen játékgép, hogy az nem fogad el pénzt.

A határozatban is szerepel, hogy 

Megállapításra került, hogy a hivatkozott jogszabályok egyike sem tartalmaz olyan feltételt, hogy a játékautomaták vonatkozásában a szórakoztató szolgáltatás nyújtásának ellenérték fejében kellene történnie.

Továbbra is figyeljük a fejleményeket, és reméljük, a NAV átgondolja döntését, az Insert Coin pedig a Flippermúzeumhoz hasonlóan végül folytathatja tevékenységét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)