Hirdetés

Már a videojátékok íróit is jelölhetik Nebula-díjra

|

Mostantól kezdve kedvenc játékai íróinak is esélye lesz megnyerni a legjobb science fiction- vagy fantasy műveknek járó elismerést.

Hirdetés

Az Amerikai Science Fiction és Fantasy Írók Egyesületének tagjai már 1965 óta minden évben kiosztják a Nebula-díjat, amelyet az az író kaphat, aki az adott évben a legmeghatározóbb sci-fi vagy fantasy munkákat adja ki a kezéből. Mostantól kezdve azonban már a videojátékok íróit is jelölhetik erre a díjra.

Hirdetés

1965-ben Frank Herbert kapta meg az első Nebula-díjat A Dűne című regényéért. Az eltelt évek során olyan híres írókat díjaztak még ugyancsak ezzel az elismeréssel, mint Isaac Asimov vagy William Gibson.

Ezidáig kisnovella, novella, kisregény, regény és forgatókönyv kategóriában osztottak Nebula-díjat, 2018-tól viszont bevezetésre kerül a videojátékos írói díj is. Cat Rambo (kevés ilyen tökéletes név létezik, valljuk be), az Amerikai Science Fiction és Fantasy Írók Egyesületének elnöke elmondta, olyan játékot szeretnének megjutalmazni az új díjjal, amelynek valóban olyan története van, ami magával ragadó élményt képes biztosítani. 

Mi tapsolunk az ötletnek. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)