Hirdetés

Nekimentek az állatvédők a God of War Ragnaröknek

|

A PETA speciális játékmódot követel a Santa Monica Studio fejlesztőitől.

Hirdetés

Váratlan helyről kapott kritikát a Sony égisze alá tartozó Santa Monica Studio: a PETA zokon vette, amiért Kratos kilenc világon átívelő utazása során több állat is erőszakos halált hal az istenek gyilkosának keze által. Az állatok védelmét zászlajára tűző szervezet ezért azt szeretné, hogy a stúdió készítsen egy PETA-kompatibilis játékmódot, amelyben a fauna képviselőinek egyetlen szőrszála, pikkelye stb. sem görbül meg.

A kérés teljesítésével azonban - még ha a Santa Monica Studio hajlana is rá - akad egy kis probléma, a narratívába is komolyan bele kellene nyúlnia a csapatnak. Innentől spoileresen folytatjuk, ha tehát ezért csak akkor olvassatok tovább, ha ez nem jelent gondot.

Hirdetés

Bár az állatvilág képviselőinek zömét nem érheti bántódás a God of War Ragnarökben, azért előfordult jó néhány alkalommal, hogy Kratos kénytelen végezni velük. Például egy medvével, mindjárt a játék korai szakaszában. És akkor még ott van az egyik boss is, Garm, a gigantikus farkas, akivel Helheimben futhatunk össze, miután Atreus kiszabadította. A PETA-t konkrétan az zavarta, hogy a "kutyát" időtlen idők óta kiláncolták a hidegbe, és hogy élelem, víz, illetve bármilyen menedék nélkül kell elviselnie a Fimbulwinter viszontagságait.

Abban persze igaza van a szervezetnek, hogy egyetlen állat sem érdemel ilyen bánásmódot, de talán nem épp egy mitikus teremtmény sorsa a legjobb példa, és pláne nem akkor, ha az adott cselekményszál kimenetele ráadásul még pozitív is. Mindazonáltal a God of War Ragnarök farvizén kétségtelenül nagyobb figyelmet kaphat a PETA üzenete.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kíváncsian várjuk, hogy ugyanígy a szőnyeg szélére kell-e majd állnia a Capcomnak a Resident Evil 4 remake miatt, amiben oly kegyetlenül elbánnak a csapdába esett kutyussal. Ti mit gondoltok, igaza van a PETA-nak, kell egy speciális játékmód, amiben Garmnak és a többi állatnak nem eshet bántódása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)