Hirdetés

Nem is gondolnád, mennyi problémát tud okozni a játékosoknak egy Facebook leállás

|

Most ütközött ki igazán, mekkora gondot jelenthet, ha minden össze van kötve a Facebookkal.

Hirdetés

Első körben még csak az tudatosult mindenkiben tegnap este, hogy leállt a teljes Facebook (no és az Instagram, a Messenger, a WhatsApp), vagyis nem tud itt böngészni a friss hírek között, illetve egyetlen üzenetet sem képes elküldeni ismerőseinek a Facebookhoz köthető rendszereken keresztül. A VR-os játékosok aztán ráeszméltek, hogy az Oculus is szorosan össze van kötve a Facebookkal, így nem tudnak új játékokat letölteni, valamint a közösségi funkciók sem élnek épp.

Gamer szempontból viszont mindezeknél jóval több gondot is okozhatott a nagy leállás.

Hirdetés

Egy csomó olyan cím van ugyanis (főleg a mobiljátékok között) melybe Facebook profilunkkal keresztül tudunk belépni. A tegnapi teljes összeomlás miatt így gyakorlatilag elérhetetlen volt például a Pokémon GO és a FIFA Mobile is azoknak, akik belépésnél a Facebook accountjukat adták meg.

Az EA illetékesei nem nagyon tehettek mást, mint közölték a játékosokkal, tudnak a problémáról, de mivel az a Facebooknál áll fenn, ők nem tehetnek semmit sem.

Ugyanez volt a helyzet a Pokémon GO mögött álló Niantic esetében is.

A fentebb említett Oculus is hamar jelezte minden játékosnak, hogy gond van, és nem működnek megfelelően a rendszerek. Itt játszani ugyan lehetett a már letöltött VR-címekkel, de ha valamit letöröltünk és újra le akartuk volna szedni, akkor csalódnunk kellett.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)