Hirdetés

Nem örül az IKEA annak, hogy készült egy horrorjáték, ami az egyik áruházában játszódik

|

Jogi lépésekkel fenyegeti az IKEA a The Store is Closed fejlesztőit.

Hirdetés

IKEA-ban bújócskázni szuper jó élmény lehet, éjszakára bent ragadni annyira nem. A The Store is Closed egy túlélőhorror, amiben a bekattant, fertőzött áruházi dolgozóktól és életre kelt fabábuktól, meg válogatott szörnyektől kell megvédenünk magunkat, valamint bútorok felhasználásával erődöt építeni, valamivel egyszerűbben, mintha útmutatót kellene használnunk ehhez.

Érthető, hogy az IKEA nem állt be a projekt mögé, és az is, hogy a készítőt megkérték, távolítson el minden, az áruházláncra utaló, jogot és jó hírnevet sértő elemet.

Hirdetés

A felszólító levélben említették a kék épületet, a sárga, függőlegesen csíkos pólókat, amiket a dolgozók viselnek, a skandináv nevet a bolt oldalán, a bútorokat, amik az IKEA termékeit idézik, illetve a táblákat is, melyek egyértelműen jelzik, hogy a játék egy IKEA-ban játszódik.

Ha a játék alkotója, Jacob Shaw hajlandó ezektől megválni, és úgy alakítani a The Store is Closedot, hogy az sehogyan ne kötődjön az IKEA-hoz, a cégnek nem lesz problémája vele, nem kérik a projekt teljes elkaszálását. A Kotakunak elmondta, hajlandó engedelmeskedni, de nem tudja pontosan, mit várnak el tőle: a bútorokat egy csomagban vette, és nem érzi elég pontosnak "az IKEA termékeit idéző bútorok" megnevezést az ügyvédek levelében. Egyelőre mindent, ami kék és sárga, kiszed vagy átszínez pirosra, eltávolítja azokat a berendezéseket, amiknek skandináv neve van, a plakátokat is leszedi. Kicsit aggódik, hogy a piros szín miatt meg a Target fogja őt betalálni, de nincs jobb ötlete most.

A The Store is Closed még 5 napig támogatható a Kickstarteren.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)