Hirdetés

Német tudósok: a videojátékoktól nő az agy

|

Berlini kutatók bebizonyították, hogy a videojátékok fejlesztik a térbeli navigációs képességet, a memóriát és egyéb motorikus funkciókat.

Hirdetés

Max Planck Intézet és a Charité University Medicine St. Hedwig-Krankenhaus kutatói egy tanulmányt készítettek arról, hogy milyen hatással is van az emberek agyára a videojáték.

A kutatók 23 (átlagosan 24 éves) felnőttet kértek fel, hogy két hónapon át napi 30 percet töltsenek a Super Mario 64-gyel és az eredményeket összemérték egy másik csoporttal, akik nem játszottak semmivel az adott időszak alatt. Az adatok szerint a játékosok agyában három területen tapasztaltak "szignifikáns növekedést a szürkeállományban": olyan területeken, amik a térbeli navigációs képességért, a memóriáért, a stratégiai tervezésért és egyéb motorikus funkciókért felelnek. Érdekes módon a növekedés még szembetűnőbb volt azoknál az alanyoknál, akik kifejezett érdeklődést mutattak a játék iránt.


"Míg korábbi kutatások a játékosok agyának szerkezeti különbségeire mutattak rá, a jelenlegi tanulmány bizonyítja, hogy van direkt kapocs a videojátékok és az agy térfogatának növekedése között. Ez azt bizonyítja, hogy az emberi agy egyes régióit fejleszthetjük videojátékokkal" - írták a Simone Kühn, a kutatás egyik vezetője.

Annyit hallunk mostanában a videojátékok káros hatásaival foglalkozó kutatásokról és emberekről, akik különböző brutális intézkedéseket szorgalmaznak, hogy öröm a léleknek egy-két olyan hír, ami rávilágít a játékok előnyeire is.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)