Hirdetés

Már Németországban sem tiltott a játékokban a horogkereszt

|

Az illetékesek belátták, hogy nem célravezető a jelképet tiltani, ezért engedtek a szabályozáson.

Hirdetés

Egyszerre sóhajtott fel a világ, amikor kiderült, hogy a Bethesda a Wolfenstein II: The New Colossus német piacra szánt változatából kénytelen volt eltávolítani a horogkereszteket, mi több, Hitler bajszát is.

Hirdetés

Németország egyébként is az átlagnál szigorúbb a videojátékokkal kapcsolatban, itt pedig a személyes érintettség miatt is keményebben léptek fel a hatóságok. Most viszont úgy döntöttek, ellenőrzik ugyan, milyen kontextusban tűnnek fel a kapcsolódó témák és szimbólumok (nem csak a nácikhoz kötődők, mindegyik vitatható), de ha úgy találják, a szimbólumok művészeti vagy tudományos szempontból indokolhatók, esetleg múltbeli vagy aktuális történelmi eseményekhez kapcsolódnak, megadják az engedélyt.

Azt nem tudjuk, a Wolfenstein II ezek után kap-e patchet, ami visszarakja Hitler bajszát. Azért nézzük meg emlékül az alábbi videót, ignorálva a teljesen bizarr hirdetést az elején.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)