Hirdetés

Next-gen hardvert kapott az Xbox Cloud Gaming, már a felhőben is élvezhetjük Series X erejét

|

A Microsoft hatalmas fejlesztést hajtott végre a szolgáltatás szerverein.

Hirdetés

Nagy hét ez az Xboxnak, hiszen a Microsoft a napokban jelentett be egy rakás új dedikált gaming monitort, most pedig az Xbox Cloud Gaming, azaz a redmondiak felhőalapú játékstreaming-platformja kapcsán kaptunk jó híreket.

Ahogy ugyanis várható volt, a Microsoft egy izmos upgrade-del generációváltást hajtott végre a szolgáltatás szerverein: az erőről már nem az Xbox One S, hanem a Series X hardvere gondoskodik. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhős játékokban is élvezhetjük a legdrágább Xbox előnyeit az akár 120 fps-es képkockasebességtől a gyorsabb betöltésig.

Hirdetés

Néhány címnél máris érezhető a turbósítás: az Ars Techica beszámolója szerint a Yakuza: Like a Dragon felhős változatát például már le is cserélték a Series X-optimalizált verzióra, ami állítható felbontást és villámgyors beöltést hozott. A portál ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy van még mit optimalizálni, mivel az Ori and the Will of the Wispsnél közel 2 perces betöltést tapasztaltak.

A Microsoft még nem jelentette be hivatalosan a frissítést, viszont több híroldal is beszámolt a játékokban feltűnő új beállítási opciókról. A GameSpot cikke a Gears 5 gyorsabb betöltését említi, a The Verge-nek író Tom Warren pedig egy videót is posztolt a Twitterre, melyen a Yakuza és a Rainbow Six Siege árulkodik a frissítés tényéről:

A Game Pass Ultimate-előfizetéssel elérhető Xbox Cloud Gaming egyelőre csak az androidos telefonokat támogatja, viszont április óta zajlik a szolgáltatás iOS-es és PC-s bétatesztje is, később pedig TV-s appal is élvezhetjük majd a felhős játékokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)