Hirdetés

Ninja kiakadt: szerinte nem az ő feladata nevelni a saját nézőit

|

A népszerű videós elmondta, ő nem fogja a rasszizmusról vagy más komoly dolgokról okítani a kicsiket, ez a szülők feladata. És csak lessék meg titokban őket játék közben, ha kíváncsiak valódi természetükre.

Hirdetés

Elég sarkalatos véleményeket fogalmazott meg a népszerű streamer, Tyler "Ninja" Blevins. Ninja nemrégiben a The New York Timesnak adott interjút, itt került szóba egy időről időre visszatérő téma, a videósok felelőssége az ifjú nézők, és főként azok helyes neveltetése kapcsán.

Az interjú során nem kímélték Ninját, elég kemény kérdéseket kapott, például szó esett arról a pár évvel ezelőtt tett megjegyzéséről is miszerint nem játszik videojátékokat nőkkel. Erre azt felelte, hogy simán csak elejét akarja venni olyan pletykáknak és kattintásvadász videóknak, amik abban az esetben, ha együtt játszik egy nővel, azonnal pedzegetni kezdenék, több is van köztük, titokban biztosan egy párt alkotnak. Egyébként valójában szokott női gamerekkel is játszani, de csak csoportosan, szerinte  ilyenkor nem fókuszál a párosra akkora figyelem. Ezen felül pedig véleménye szerint házas férfiként alapvetően sem tölt az ember túlzottan sok időt nőkkel. 

A legérdekesebb viszont mégis az volt, mikor a szó kiskorú nézőire, és azok viselkedésére terelődött. Ninja szerint ugyanis neki semmi dolga nincs azzal, ha infantilis dolgokat írogatnak a gyereket a chatre a videói közben, neki nem kell gyereket nevelni. 

Hirdetés

A videós elmondta, véleménye szerint minden felelősség a szülőkre hárul, nekik kell megtanítani a gyereket arra, mi a jó és mi a rossz, mi helyes és mi helytelen. Tanáccsal is szolgált: apu és anyu figyeljen oda a gyerekre, amikor az videojátékokkal tölti az idejét.

Kitért továbbá arra is, hogy a gyerek szerinte nem lesz tisztában azzal, milyen kifejezések számítanak mondjuk rasszistának, ha a szülő erre nem tanítja meg. Megjegyezte még azt is, hogy már csak azért sem fog streamelés közben a rasszista kommentekkel külön foglalkozni, mert simán lehet, hogy egy néző egészen egyszerűen őt akarja ezzel megtrollkodni. 

Végezetül rámutatott arra is, hogy az internet által nyújtott látszólagos anonimitás sokakat arra késztet, hogy korlátok nélkül kimondják (vagy épp leírják) azt, amit csak akarnak, noha ezt a való életben sosem tennék meg. Ebben az esetben is a szülők feladata lenne szerinte rendezni a dolgokat a gyerekek fejében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)