Hirdetés

Ninja rúgott egy utolsót a TikTokba

|

Ninja egy személyes közleménnyel megtolva törölte a TikTok applikációt, mivel az alkalmazás a személyes adatai között turkált.

Hirdetés

Eddig nagyjából hibátlan sikertörténetként volt kezelhető a TikTok. A videomegosztó alkalmazás mögött álló kínai cég, a ByteDance először Douyin néven indította el a szolgáltatás otthon, majd 2017 szeptemberében már TikTokként debütált az applikáció a nagyvilágban. 2018 januárjában már ez lett több országban ez lett a legtöbbször letöltött ingyenes alkalmazás. Közben a ByteDance egymillió dollárét felvásárolta a musical.ly nevezetű közösségimédia platformot, a két rendszert pedig egybeolvasztották, innentől már csak a TikTok csillaga ívelt felfelé. Jött azonban a baj.

Hirdetés

Az immár több mint 150 országban, 75 nyelven elérhető TikTok ugyanis feketelistára került több országban is. India nemrég több népszerű kínai app mellett a TikTokot is betiltotta, mivel a kormány szerint veszélyt jelent India biztonságára és lakosaira. Ez nem túl meglepő módon hatalmas anyagi veszteséggel járt, a történetnek pedig még koránt sincs vége, hiszen már Amerika is betiltaná a TikTok appot.

Már a musical.ly esetében is felmerült, hogy az alkalmazás kifogásolhatóan kezeli a felhasználók személyes adatait, ez a probléma pedig a TikTok esetében sem szűnt meg. Jelenleg a TikTok nem tudja és nem is akarja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy semmilyen módon nem él vissza a felhasználók adataival, vagy ami még aggasztóbb, esetlegesen nem szolgáltatja ki azokat a kínai államnak.

A most vázolt események után jutottunk el oda, hogy immár a Mixer utána a YouTube-ra visszatérő népszerű streamer, Ninja is fellépett a TikTok "ellen". Ninja a Twitteren írta meg, hogy minden készülékéről törölte az alkalmazást. Döntését így indokolta:

"Letöröltem minden eszközömről a TikTok alkalmazást. Remélhetőleg egy adatszerzés szempontjából kevésbé tolakodó cég, ami nem Kína tulajdonában van, képes lesz újraalkotni ezt a koncepciót teljesen legálisan, az influenszerek szórakoztató és csodás tartalmaival."

Elég valószínű, hogy Ninja döntésének fényében követői és pályatársai közül is sokan határoznak majd hasonlóképpen, ez pedig nyilván nem jelent fényes jövőt az alkalmazás számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)