Hirdetés

A Nintendo pert nyert a nem hivatalos Mario Kart versenyekkel szemben

|

Egy japán cég valós gokart versenyekkel idézte fel a Mario Kart játékok hangulatát, viszont az ismerős kosztümök miatt a Nintendo úgy érezte, hogy ez nem teljesen jogszerű. De nem csak ez volt a gond...

Hirdetés

A Nintendo mindig is nagyon komolyan vette a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogszabályokat és ez nem csak a rajongói játékok és modok esetén van így: tavaly a cég bejelentette, hogy pert indítanak egy Japán vállalat ellen, akik valós Mario Kart versenyeket rendeznek, kosztümökkel és műbajszokkal kiteljesítve a képet.

Hirdetés

A Nintendo arra építette a pert, hogy szerintük a MariCar elnevezés egyértelműen a Mario Kart rövidítéséből származik, valamint arra, hogy a szóban forgó cég az ő karaktereiket engedély nélkül bevételszerzésre használja. Egyébként a versenyek nem voltak veszélytelenek, a városi száguldás és az egymásra dobált cuccok miatt sem...

A tokiói bíróság most bejelentette, hogy a Mari Mobility Devre átkeresztelt cégnek 10 millió yen értékű bírságot kell fizetnie szerzői jogok megsértéséért, valamint értelemszerűen be kell fejezniük a Nintendós kosztümök használatát.

Nincs többé "Hajrá Mario, hajrá Luigi, reszkess Főteki!" a japán utakon, de ha a helyi közlekedőket kérdeznénk, talán nem is sírnak utána.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)