Hirdetés

PlayStation 4 kontrollerrel irányítható autót épített a Nissan

|

A Gran Turismo Sport közelgő megjelenésének örömére a brit JLB Design és a Nissan úgy alakított át egy GT-R-t, hogy azt távirányítós autóként lehessen használni.

Hirdetés

Jópofának tartom a távirányítós autókat és örömmel vezetnék egy Nissan GT-R-t, de akármennyire is strapabíró és kényelmes a DualShock 4, nem szívesen bíznám rá egy valódi versenyautó épségét.

Hirdetés

Szerencsére van, aki nálam tapasztaltabb mind valódi, mind virtuális versenyzésben. Jann Mardenborough az egyik első olyan pilóta volt, aki játékosként kezdte, de a GT Academyn keresztül végül egy versenyautóban kötött ki, és most is a Nissan csapatát erősíti. A gyártó őt kérte meg, hogy tegyen egy kört Silverstone-ban a GT-R/C-re keresztelt kocsival, de úgy, hogy egy helikopterben ül, és a PS4 kontrollerével felülről vezérli. Az autóban hat számítógép dolgozott azon, hogy a váltásra, a fékezésre, a kanyarodásra és a gázadásra adott parancsokat lefordítsa, illetve beszereltek egy biztonsági rendszert, hogy ha esetleg elveszne a kapcsolat, a Nissan ne a gumifalban végezze.

Mardenborough nagyon élvezte, elmondta, érezte az autó viselkedését, és magabiztosan tolta 200 kilométer fölé a sebességét. Hála az égnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)