Hirdetés

Digitális túrán vehetsz részt a Notre-Dame falain kívül és belül

|

Most már VR nélkül is körbenézhetünk a francia kiadó teremtette virtuális Notre-Dame-ban.

Hirdetés

Egy éve már, hogy sajnálatos katasztrófa érte a több mint 850 éves világhírű gótikus templomot, a párizsi Notre-Dame-ot. A katedrálist kis híján felemésztette a tűz, de végül sikerült megfékezni a lángokat, és ezáltal megmenteni a világ egyik legismertebb építészeti műremekét. A baleset láttán a világ minden tájáról érkeztek adományok, hogy ismét újjáépíthessék a tűzben elpusztult részeket.  Ahogyan azt már korábban is megírtuk, ebben az Ubisoft is rengeteget segített.

Hirdetés

Sajnálatos módon sokan voltak, akik a jó reklám érdekében nagylelkűnek mutatkoztak, azonban még mindig nem tettek eleget ígéreteiknek. A francia kiadó viszont természetesen nem tartozott bele a hamis ígérgetők táborába, ugyanis a restaurációt nagyban elősegítő modellezéseik megosztása mellett félmillió eurót ajánlottak fel a javítási munkálatokra. 

Korábban már az Európai Kulturális Örökség Napjai alkalmából páran bebarangolhatták a VR technológia révén Quasimodo otthonaként szolgáló templom részeit. Viszont most nem kell Párizsig menni az élményért, ugyanis az Ubisoft egy érdekes digitális útra invitál minket:

A videó senkit se tévesszen meg, három különböző szemszögből, 360 fokban nézelődhetünk a kultikussá vált dómban. Maga a felvétel pedig csak egy részlet a stúdió által fejlesztett, de még el nem készült VR élményből (az eddigi modelleket amúgy az Assassin's Creed Unity játékból merítették). A fenti videóban a pásztázáson kívül sajnos nem igen tudunk mást csinálni, de az elkészült programban sokkalta több lehetőségünk lesz majd a helyszínek felfedezését illetően. A Notre-Dame felújítását 2021-ben fogják elkezdeni és vélhetően öt évig tart majd, szóval egy darabig csupán virtuálisan gyönyörködhetünk benne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)