Hirdetés

Nyílt levél a gyűlölködő játékosoknak

|

Egy megmozdulás keretében rengeteg fejlesztő, kiadó, kritikus és újságíró szólítja fel a játékosok közösségét, hogy lépjen fel a gyűlölködő viselkedés ellen.

Hirdetés

A cikk írásának idejében már több mint 600-an írták alá azt a játékosoknak szánt nyílt levelet, ami fellépést szorgalmaz az egyre súlyosabb méreteket öltő gyűlölködés ellen.

"Abban hiszünk, hogy nemtől, szexuális beállítottságtól, etnikumtól és vallási meggyőződéstől függetlenül mindenkinek joga van játszani, kritizálni és készíteni játékokat, anélkül, hogy zaklatnák vagy fenyegetnék" - írják a nyitott levélben. Nem tudnánk ennél jobban egyetérteni. 

Még a játékosok között is egyre komolyabb problémát okoz a széthúzás és az egymással szembeni agresszív fellépés, de ebből a gyűlölködésből rendesen kijut a játékfejlesztőknek is. Az utóbbi napok történéseinek fényében érthető, hogy a játékipar megoldást sürget, mert lehet, hogy valamivel nem értünk egyet vagy mélységesen felháborít minket, de a halálos fenyegetés nem kulturált módja a csalódottság kifejezésének.

"A közösségünk sokszínűsége miatt virágozhatnak a játékok" - írják a levélben és felszólítanak mindenkit, hogy ha  a Steam, a YouTube, a Twitch, a Twitter, a Facebook vagy a reddit hozzászólásai között belefutunk hasonló megnyilvánulásokba, akkor azt jelentsük az adott oldalnak, illetve nyilvánosan lépjünk fel ellene.

Hogy mennyire eltökéltek is cégek ezzel az üggyel kapcsolatban? A kezdeményezést olyan vállalatok munkatársai írták alá, mint a Harmonix, a Riot, a DICE, a PopCap, a Paradox, a Splash Damage, az Epic, a Giant Sparrow, a Sony, a BioWare, a Google, az Nvidia, a Bungie, a Ubisoft, a TellTale, a Microsoft, az Oculus, az Intel, a Rockstar, a Double Fine, a Bohemia, a Blizzard, a Rovio és az EA, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Gondoljatok bele egy kicsit. Már az is elég ijesztő, hogy ahhoz a kedvenc stúdióink által aláírt nyílt levélre van szükség, hogy megértsük, a gyűlölködés nem pálya. Játékosok vagyunk. Nem értünk egyet mindenben, olyan nevetséges dolgokon vitatkozunk egymással, mint hogy milyen platformon játszunk és gyakran elégedetlenek vagyunk egy-egy szeretett sorozatunk folytatásával, de ne felejtsük el, hogy egy közösségbe tartozunk. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet, még ha az csak annyiban is merül ki, hogy még akkor sem küldünk el valakit az anyjába, ha szerintünk megérdemelné. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)