Hirdetés

Nyílt levélben követel változást az Activision közel 1000 dolgozója

|

A Twitter-posztok után már hivatalos állásfoglalás is tanúskodik arról, hogy a dolgozókat felháborítja a zaklatási botrányra adott vállalati reakció.

Hirdetés

Szépen dagad az Activision Blizzard körüli botrány, ami azok után robbant ki, hogy Kalifornia állam beperelte a vállalatot szexuális zaklatás, a férfi kollegák helytelen viselkedése és az egyenlőtlen fizetések miatt.

A cég első reakciója az volt, hogy közleményben próbálta hitelteleníteni az eljárásra alapot adó DFEH (Department of Fair Employment and Housing) jelentést, egyebek mellett alaptalannak, valótlannak és torzítónak titulálva az anyag tartalmát.

Hirdetés

Az Activision Blizzard ezek után teljesen visszavonult a közösségi médiából, miközben az iparág egyre több szereplője reagált a botrányra. Több sajtóorgánum is bojkottot hirdetett a vállalat ellen, majd a cég egykori partnere, a Bungie is kiállt az eljárás fontossága mellett, továbbá a Blizzard társalapítója és korábbi vezetője, Mike Morhaime is elnézést kért a női dolgozók cserbenhagyásáért.

A legérdekesebb viszont talán a Blizzard dolgozóinak nyilvános reakciója volt, akik a Twitteren adtak hangot annak, hogy mennyire nem értenek egyet a vezetőség nyilatkozatával. Ezt követte most egy nyílt levél, ami lényegében ugyanerről szól, ám az Activision Blizzard közel 1000 alkalmazottja írta alá.

Az elsőként a Bloomberg által megszellőztetett nyilatkozat azzal indul, hogy a dolgozók alapelveire nézve "irtózatosnak és sértőnek" nevezi a vállalat hivatalos állásfoglalását,  melyet a cég a női alkalmazottak foglalkoztatásáért is felelős alelnökön, Frances Townsenden keresztül ráadásul befelé is ugyanúgy kommunikált.

"Hogy világosan és egyértelműen fogalmazzuk meg: az alkalmazottként vallott értékeink nem tükröződnek pontosan a vezetőség szavaiban és tetteiben."

- áll a levélben. Az aláírók szerint az Activision Blizzard nyilatkozatai komoly károkat okoztak a harcuknak, melyet az iparágon belül és kívül tapasztalható egyenlőtlenség ellen folytatnak. A levél külön kiemeli, hogy a cég reakciója olyan légkört teremt, amely az áldozatok hiteltelenítését szolgálja.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A dolgozók ezért most egyenesen a vállalat "legmagasabb szintjeitől" követelik a korrekciót. A nyílt levél felszólítja a vezetőséget, hogy a hivatalos nyilatkozatokban ismerjék el a vádak komolyságát, és tanúsítsanak együttérzést a zaklatások elszenvedőivel.

Ennek érdekében arra kérik a fejeseket, hogy dolgozzanak együtt "új és jelentőségteljes" erőfeszítéseken, melyek biztonságos teret nyújtanak az alkalmazottaknak a panaszaik megosztására.

"Nem hallgattatnak el minket, nem állunk félre és nem adjuk fel, amíg a szeretett cégünk nem válik olyan munkahellyé, amelynek ismét büszkén lehetünk a tagjai. Mi leszünk a változás."

- zárul az aláírók nyilatkozata. Ezzel pedig végképp nyilvánvalóvá vált, hogy az Activision Blizzard nem csak a tárgyalóteremben és a nyilvánosságban, de házon belül is komoly csatározásokra számíthat.

Ha szeretnéd elmondani a véleményed az ügyről, a kommentek mellett egy szavazást is indítottunk arról, hogy az ilyen botrányok kit mennyire tartanak vissza a vásárlástól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)