Hirdetés

James McAvoy akkora Oblivion-függő volt, hogy el kellett égetnie a lemezt

|

A The Elder Scrolls valósággal rabul ejtette az X-Men sztárját, aki radikális módszerrel küzdötte le a függőségét, de most egy másik játéknak hódol.

Hirdetés

Ma már a színészek között is egyre kevésbé ritkák a gamerek, hiszen ők is ugyanolyan emberek, mint mi, csak éppen a hivatásuk miatt a fél világ ismeri őket. A legismertebb példa talán Henry Cavill, aki tavaly az Instagramon mutatta meg, hogyan épített saját PC-t, most pedig James McAvoy vallott a játékokhoz fűződő kapcsolatáról.

Az X-Men-franchise ifjú Xavier professzora a Forbesnak beszélt a Twelve Minutes című, valóságos sztárparádéval támadó indie-játékban vállalt szerepéről, azt is elmesélve, hogy másfél évtizede olyan durván rákattant a The Elder Scrolls IV: Oblivionra, hogy a karrierje érdekében tönkre kellett tennie a lemezt.

Hirdetés

A színész azzal indított, hogy mindig is az ilyen fantasy RPG-ket szerette, további példaként a Zeldát és a Secret of Manát hozva fel. Oblivion-függősége idején viszont már kezdett betörni az A-listás sztárok világába, s éppen Anne Hathaway oldalán forgatta a Jane Austen magánélete (Becoming Jane) című produkciót.

"Tíz órakor le kell feküdnöm, mert hatkor kelek minden reggel, és rengeteg szövegem van, meg mindenféle ilyesmi. Én meg 4-ig fent maradok, és játszok az Oblivionnal."

McAvoy végül akkor döntött úgy, hogy ez nem fog beleférni, amikor egy egész éjszakás TES IV-maraton után arra döbbent, hogy már 5:35 van, és mindjárt itt az autó, ami a forgatásra fuvarozza. Végül a tűzhely segítségével tört ki Tamriel fogságából:

"Csak rátettem a lemezt a tűzre, és figyeltem, ahogy egy kissé összeesik és megolvad. Én pedig azt mondtam: Rendben, végeztünk, vége, soha többé!"

Szó se róla, a színész radikális módszert választott az Oblivion lerakásához, de mi meg tudjuk érteni, hiszen közülünk is rákattantak néhányan akkoriban. Az anekdota viszont azért is érdekes, mert McAvoy attól a Patrick Stewarttól "vette át" Charles Xavier szerepét az X-Menben, aki maga is felbukkant az Oblivionban az uralkodó Uriel Septim VII hangjaként.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


McAvoy azonban nem fordult el végleg a játékoktól, manapság ugyanis Warzone-meccsekkel tartja a kapcsolatot a barátaival, saját bevallása szerint leginkább az élet nagy dolgairól diskurálva, miközben a 12 évesek elkenik a szájukat a lövöldében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)