Hirdetés

Ömlenek a Steam Deck mémek, és szakértői vélemények: nincs mindenki elájulva

|

Miközben a közösségi oldalakon pörög a megállíthatatlan mémgyár, addig az ipar nagyjai vitáznak arról, hogy mennyire kell is nekünk Steam Deck.

Hirdetés

A Steam Deckről elég vegyesek a vélemények: legalább annyian kételkednek a sikerében, amennyien izgatottak az érkezése miatt. Akármelyik oldalán is vagy e meghitt, békés, konfliktusoktól mentes gamer közösségnek, a mémeket legalább mind közösen élvezhetjük.

Mostanra szép hagyománnyá vált, hogy amint bejelent valamit egy nagyobb cég, az internet azonnal rászabadul a dologra, és - némi képzavarral élve - sírba mémeli. Ez történt most is. Persze a Valve kézikonzoljának nyers erejét is lehet tanulmányozni, ha szerinted az érdekesebb, feltehetően neked van igazad...

Hirdetés

A mémek terén (ahogy egyébként a teljesítmény firtatásának esetében is) nyilván a Nintendo Switches összehasonlítások voltak a legnépszerűbbek, de akadt olyan, aki a rettenetesen rosszul időzített Elgato féle Stream Deckhez hasonlította a cuccot.

Egy kifejezetten kreatív posztoló is beugrott a mémelésbe, és mindenki tudtára adta örömét a gőzölős vasalójához használható új deszka érkezése kapcsán (angolos szójáték ugyebár, de több kommentárt nem is érdemel a dolog). Bárhogy is, íme pár alkotás a Valve hordozható PC-jéhez kapcsolódva:

A közösségi mémelés mellett azért a játékvilág szakértői is hozzátették a magukét. Daniel Ahmad (játékipari elemző) szerint az árazás meglehetősen agresszív, de a platform nyíltsága még előnyére válhat. Jason Schreier (játékújságíró, jelenleg a Bloomberg munkatársa) úgy gondolja, hogy a szkeptikus tábor alábecsüli a hordozható platformokkal szembeni igényt.

"Már évek óta az történik, hogy minden indie bejelentés után jönnek a könyörgések egy Switch portért. Ha ezt a cuccot jó érzés lesz használni (ami egy nagy "ha"), akkor ezt a kérdést senki sem fogja újra feltenni."

Matt Piscatella (egy játékipari tanácsadócég elnöke) leginkább csak a Switch és Steam Deck versengéssel kapcsolatosan nyilatkozott. Szerinte bődületes butaság összehasonlítani a kettőt, és úgy tenni, mintha ugyanannak a rétegnek szólna a két konzol. Lawrence Sonntag (tartalomgyártó) hozzátette, hogy a Steam Deck lesz a minőségi PC-s játékélmény legolcsóbb belépőjegye.

Mindeközben Tali Faulkner (játékfejlesztő) szerint ez nem ilyen egyszerű.

"A moddolás, a hardverekkel bíbelődés, a játék közbeni Discordon dumálás, és egy YouTube video pörgetése a második képernyőn már mind a PC-s játékélmény részei. Ezt senki sem a buszon fogja csinálni."

A Castle Crashers fejlesztői, ennyire mélyen nem ásták bele magukat a vitába, csak egy jót viccelődtek a cuccal.

Nektek mi a véleményetek a Steam Deckről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)