Hirdetés

Napi büntetés: egy mobiljáték felvételeiből lett katonai bizonyíték

|

Az orosz védelmi minisztérium szerint kétségbevonhatatlan bizonyítékuk volt rá, hogy az amerikaiak együttműködnek az ISIS-szel, ez viszont nem volt más, mint egy mobiljáték screenshotja.

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium elég komoly vádakkal illette nemrég az Egyesült Államokat, egész pontosan azt állították, hogy együttműködtek az Iszlám Állam terroristáival. Ugyan mindezt nem hivatalos fórumon, hanem csak a Twitteren tették meg, nem ártott volna, ha valamilyen bizonyítékot is keresnek ehhez. Mármint olyat, amiről nem lehet néhány perc alatt kideríteni, hogy egy videojátékból származik.

Hirdetés

Az egyik Twitter-üzenetükhöz egy képet is csatoltak, amiben egy konkrét helyszínt és dátumot is kötöttek a rajta látható, állításuk szerint az ISIS-hez tartozó autókonvoj indulásához. Csakhogy többen észrevették, hogy a kép valójában egy mobiljáték, az AC-130 Gunship Simulator alábbi traileréből származik.

A képről nem vágták le teljesen azt a feliratot sem, ami azt jelezte, hogy a játék még fejlesztés alatt áll és nem feltétlenül képviseli a végleges változat minőségét. Emellett egy másik forrásból is "kölcsönvettek" bizonyítékokat, egy 2016-os amerikai akció felvételeit is bedobták, hogy alátámasszák állításaikat. Az ellentmondásokkal szembesítve a minisztérium kijelentette, hogy megvizsgálják, hogyan keverhette a hamis képeket egy civil munkatárs a bizonyítékok közé.

Ekkor persze egy riportban már felhasználta őket az orosz állami tévé is, akik ezzel csatlakoztak kollégáikhoz, akik korábban elkövették azt a szarvashibát, hogy valódi harci felvételként adták le mondjuk a Medal of Honor, vagy a Metal Gear Solid felvételeit. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor Puzsér Róbert Batman játékot elemzett filmként a tévében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)